Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ καταβαραθρώθηκε σήμερα (Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018), σε νέα χαμηλά έτους, στις 641 μονάδες

Ο ΓΔ καταβαραθρώθηκε σήμερα (Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018), σε νέα χαμηλά έτους, στις 641 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Άλλη μια δυσάρεστη μέρα πέρασαν σήμερα οι κάτοχοι ελληνικών μετοχών καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -2,61% και με μέτριους για την εποχή τζίρους (51 εκατ), κατέγραψε νέα χαμηλά έτους πλησιάζοντας παρά μια μονάδα τις 640 μονάδες (-20% από αρχές του έτους, η χειρότερη στην Ευρώπη).

Η τάση της αγοράς είναι έντονα καθοδική με ισχυρή ορμή προς τα κάτω αλλά ο ΓΔ δεν εχει ακόμα φτάσει σε επίπεδα που εμείς βάσει στατιστικών θεωρούμε σαν υπερπωλημένα (-10% έως -16% κάτω από το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών) ώστε να προχωρήσουμε σε αντιτασικές αγορές (έχει φτάσει αυτή τη στιγμή στο -9% από αυτό το επίπεδο).

Περιμένουμε λοιπόν εξελίξεις.

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 9.10.2018

Το κατά 85% με μετρητά και 15% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 5 από τις 47 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε έκλεισαν σήμερα θετικά ενώ από τις υπόλοιπες αρνητικές, οι 4 συστημικές τραπεζικές συν τις , ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΒΙΟ και ΜΟΗ, έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις από -3% έως -12% (η ΠΕΙΡ).

Όλη η σημερινή ζημιά έγινε και πάλι από τις τράπεζες. Ο ΔΤΡ με πτώση -6,45% έκλεισε στα χαμηλά έτους, ελάχιστα πάνω από τις 500 μονάδες (από 1150 προ οκταμήνου).

Καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων – πωλητικών στροφέων σημείωσαν σήμερα οι, ΒΙΟ, ΕΕΕ και ΑΝΕΜΟΣ, αλλά δεν νομίζουμε να προκληθεί ισχυρή καθοδική τάση σε αυτές τις μετοχές καθόσον ο ΓΔ είναι σχεδόν υπερπωλημένος και μάλλον έχει λίγα περιθώρια προς τα κάτω.

Νέα χαμηλά έτους σημείωσαν σήμερα οι, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΡΑΙΓ, ΑΒΑΞ, ΕΕΕ, ΕΥΡΩΒ, ΙΝΤΚΑ, ΜΙΓ, ΜΠΕΛΑ, ΟΛΘ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΙΑΣΩ και ΦΡΛΚ. Ειδικά οι άτυχες ΔΕΗ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΡΑΙΓ, ΜΙΓ, ΜΠΕΛΑ και ΦΡΛΚ, έχουν κυριολεκτικά τσακιστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Η μόνη μετοχή που βρίσκεται σε προδιάθεση ανόδου με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης είναι ο ΜΥΤΙΛ.

Ο κ. Δημόπουλος επέστρεψε σήμερα από τις διακοπές του και από αύριο το σχόλιο του ΤΧ θα μεταδίδεται μεταξύ 4.00 και 4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text