Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αμφισβητούμενη θεωρούμε την σημερινή (Τετάρτης, 10/10/18) άνοδο της αγοράς

Αμφισβητούμενη θεωρούμε την σημερινή (Τετάρτης, 10/10/18) άνοδο της αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μας δίνει μεν κάποιες ελπίδες αλλά δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή αντιστρεπτική συνεδρίαση καθόσον, (α), το μέγεθος της ανόδου του ΓΔ, +0,80% (στις 631 μονάδες, στις 4.20 μμ) είναι μετριότατη σε σχέση με την 20ήμερη βύθιση μεγέθους -11,70%. (β), το μέχρις στιγμή ημερήσιο καντήλι του ΓΔ είναι διάττοντας αφού έχει χαθεί περισσότερο από το μισό της προ τετραώρου ανόδου, (γ), ο συνολικός τζίρος είναι μικρός (42 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο σε σύγκριση με τον μέσον ημερήσιο τζίρο των 60 εκατ των τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων), (γ), το 1/3 των μετοχών κινούνται αρνητικά  και, (δ), οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται αρνητικά.

Συνεπώς, εμείς δεν θα προχωρήσουμε σήμερα σε αντιτασικές αγορές.

Μετοχές

Μόνον 3 μετοχές, οι ΜΠΕΛΑ, ΜΙΓ, ΜΟΗ, σημειώνουν αυτή τη στιγμή μεγάλη άνοδο άνω του +3%, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν σήμερα επιθετικοί αγοραστές.

Ποιες μετοχές θα αγοράζαμε σήμερα αν υποθέταμε ότι η σημερινή συνεδρίαση θα είναι αντιστρεπτική δηλαδή ακίδα στο ημερήσιο γράφημα του ΓΔ. Θα αγοράζαμε αυτές που, πρώτον, θα σημείωναν μεγάλη άνοδο άνω του +2%, δεύτερον, με μεγάλους όγκους μεγαλύτερους των προηγηθεισών πτωτικών συνεδριάσεων, τρίτον, να είναι υπερπωλημένες σε χθεσινό επίπεδο χειρότερο του -8% από το υψηλό 20ημέρου και, τέταρτον, να ανήκουν σε αυξόντως κερδοφόρα εταιρία. …τέτοια μετοχή δεν υπάρχει καμία αυτή τη στιγμή. Πλησιάζουν τις συνθήκες μας οι, ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ και ΟΠΑΠ.

Οι τραπεζικές μετοχές που αυτές υποτίθεται θα έδιναν τον τόνο της σημερινής ανόδου, καθόσον άκρως υπερπωλημένες, σχηματίζουν αυτή τη στιγμή δυσμενή ημερήσια κηροπήγια του τύπου διάττοντα (ο ΔΤΡ με υψηλό ημέρας +7% και τρέχον +2%).

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text