Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 16/10/18) την ανοδική αντίδραση που έχει ξεκινήσει πριν 4 συνεδριάσεις από τις 610 μονάδες

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 16/10/18) την ανοδική αντίδραση που έχει ξεκινήσει πριν 4 συνεδριάσεις από τις 610 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους (longs) είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+1,46%, στις 643 μονάδες, στις 3.20 μμ) συνεχίζει την ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε με την «αγοραστική αντεπίθεση» της Πέμπτης. Μειονέκτημα της σημερινής συνεδρίασης είναι ο μικρός τζίρος που δύσκολα θα ξεπεράσει τα 35 εκατ.

Θεωρούμε την 4ήμερη μέχρις στιγμής ανοδική αντίδραση της αγοράς σαν ανεπαρκή και χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Για να αναθαρυθούμε και να προχωρήσουμε σε αγορές μετοχών απαιτούμε, πρώτον, την ανάκτηση από τον ΓΔ της μισής βύθισης αρχών Οκτωβρίου με υπέρβαση των 663 μονάδων όπου σε λίγες μέρες θα διέλθει και ο ΕΚΜΟ30, και δεύτερον, την ανοδική διάσπαση ή επιθετική προσέγγιση του κυλιόμενου υψηλού 20 ημερών που τώρα βρίσκεται πολύ ψηλά, στις 710 μονάδες, αλλά που μετά 5-6 μέρες θα αρχίσει ν κυλά ραγδαία προς τις 660-670 μονάδες.

Γενικά, όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 663 μονάδων, εμείς θα είμαστε επιφυλακτικοί ως προς την δυνατότητα του ελληνικού χρηματιστηρίου να κάνει ένα ράλι μέχρι το τέλος του έτους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 30% με μετοχές και 70% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/5 ενώ δυο μετοχές, οι ΙΚΤΙΝ και ΕΕΕ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε τον μικρής εμπορευσιμότητας ΙΚΤΙΝΟ ΜΑΡΜΑΡΑ που σημειώνει άνοδο +6.30% με 13 χιλ τεμάχια. Σας πληροφορούμε ότι το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο έβγαλε προσφάτως από την λίστα παρακολούθησης των 47 εμπορεύσιμων μετοχών τον ΝΗΡ που έχει σχεδόν στεγνώσει από εμπορευσιμότητα και στην θέση του έβαλε τον δυναμικό ΙΚΤΙΝ που έχει τριπλασιάσει την τιμή του από αρχές του έτους με παράλληλη αύξηση της εμπορευσιμότητας ενώ τα εξάμηνα αποτελέσματά του ήταν παραπάνω από εξαιρετικά.

Η σημερινή άνοδος της ΕΕΕ μπορεί να θεωρηθεί σαν «τζούφια» καθώς γίνεται με μόνον 6.000 τεμάχια.

Γενικά , η σημερινή συνεδρίαση έχει το πρόβλημα των χαμηλών τζίρων. Ολες οι μετοχές που πετυχαίνουν αυτή τη στιγμή άνοδο άνω του +2%, όπως οι, ΑΛΦΑ, ΙΑΣΩ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ και ΛΑΜΔΑ, διακινούν χαμηλούς όγκους. Μόνον οι ΜΠΕΛΑ και ΒΙΟ έχουν μέτριους όγκους και, γενικά, καμία μετοχή δεν συσσωρεύεται σήμερα αλλά ούτε και διανέμεται.

Ο ΔΤΡ αυτή τη στιγμή κερδίζει +2%, στις 500 μονάδες (από 1050 προ 5 μηνών ή 42.000 το 2014, φαντασθείτε τι ζημιά έχουν πάθει οι μέτοχοι των τραπεζών).

Θα επανέλθουμε αύριο, πιθανόν την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text