Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Εμφανίζεται και πάλι σήμερα, Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, ο κίνδυνος να δούμε τις 600 μονάδες

Εμφανίζεται και πάλι σήμερα, Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, ο κίνδυνος να δούμε τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Επανέρχονται σήμερα οι ανησυχίες στην αγορά καθώς ο ΓΔ με την σημερινή μικρή πτώση. -0,40% (στις 634,50 μονάδες, στις 3.40 μμ) χάνει οριακά για μισή μονάδα ή 0,15%, το μισό της πρόσφατης 4ήμερης ανοδικής αντίδρασης, δηλαδή χάνει τις 635 μονάδες, που σημαίνει (βάσει της θεωρίας των retracements) ότι θα είναι πιθανόν να χάσει ολόκληρη την ανοδική αντίδραση σημειώνοντας νέο χαμηλό κλείσιμο έτους, γεγονός που με την σειρά του θα εντείνει την αβεβαιότητα στην αγορά και θα αυξήσει τις πιθανότητες να δούμε επίπεδα κάτω των 600 μονάδων.

Αν όμως ο ΓΔ κλείσει σήμερα πάνω από τις 635 μονάδες, οι ελπίδες ενδεχόμενης φθινοπωρινής ανάκαμψης θα είναι βάσιμες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 30% με μετοχές και 70% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.
Οι αγορές μας που έγιναν στην αγοραστική αντεπίθεση της περασμένης Πέμπτης ενημερώθηκαν χθες από τον host κ. Σιάτρα.

Η αποτίμησή μας με τρέχουσες τιμές βρίσκεται στα 150 χιλιάρικα από 143 στις 31/12/17 σημειώνοντας απόδοση YTD +5% έναντι αντίστοιχης πτώσης -21% του ΓΔ.

Μετοχές

Ta 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται αυτή τη στιγμή καθοδικά και το 1/3 ανοδικά ενώ δυο μετοχές οι ΑΤΤ και ΜΙΓ, σημειώνουν ανόδους άνω του +3% έναντι μιάς μετοχής, της ΕΥΡΩΒ, που σημειώνει πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την άνοδο ή την πτώση της ή τους όγκους της κάνοντας την συνεδρίαση μικρού ενδιαφέροντος.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους και καμία δεν βρίσκεται σε φάση buy alert (ότι δηλ ενδέχεται ή επίκειται να δώσει σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – έγκυρης αντίστασης – υψηλού διμήνου ή τριμήνου).

Αντίστροφα σήματα πωλήσεων κινδυνεύουν να δώσουν οι, ΓΕΚΤ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ και ΣΕΝΕΡ. Όμως, είναι αργά για πωλήσεις καθώς τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σήματα πωλήσεων έχουν δοθεί προ πολλού (από τα τέλη Μαίου, και ύστερα δεν δόθηκαν σήματα επαναγορών (στον ΓΔ)).

Νέα χαμηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΑΒΑΞ, ΕΛΛ, ΙΝΤΚΑ και ΕΛΧΑ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε σε γενική καθοδική τάση.

Μεγάλους όγκους δεν διακινεί καμία μετοχή εκτός της ΒΙΟ που καταγράφει διανομές (-2,90% με 300 χιλ τεμάχια).

Τέλος, οι τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκονται σε κακά χάλια με τον ΔΤΡ λίγο κάτω των 500 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text