Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 23/10/18, να μην υποκύψει σε νέα χαμηλά έτους

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 23/10/18, να μην υποκύψει σε νέα χαμηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Με κάποια δυσπιστία παρακολουθούμε τις σημερινές προσπάθειες της αγοράς να μην κλείσει σε νέα χαμηλά. Ο ΓΔ άνοιξε το πρωί άσχημα σε χαμηλά έτους των 621 μονάδων (-0,80%), γρήγορα κατρακύλησε στις 615 μονάδες (-1,80%) αλλά τώρα, 4.10 μμ, ανέκαμψε στις 622 μονάδες (-0,70%), επίπεδο που και πάλι είναι νέο χαμηλό έτους (σε τιμές κλεισίματος).

Όπως βλέπουμε στο γράφημα κλεισιμάτων, η τάση του ΓΔ είναι καθαρά και έντονα καθοδική με μεγάλη ορμή προς τα κάτω. Ο ίδιος δε δείκτης έχει εισέλθει σε κατ, εμάς υπερπωλημένα επίπεδα (-13% από το κυλιόμενο υψηλό 20 ημερών των 709 μονάδων) και σε περίπτωση μιας ισχυρής συνεδρίασης άνω του +3% στον ΓΔ, εμείς θα ξαναδοκιμάσουμε την τύχη μας με μερικές αντιτασικές αγορές.

Προς το παρόν περιμένουμε  μήπως έλθει μια τέτοια δυνατή αντιστρεπτική συνεδρίαση ώστε να προχωρήσουμε σε τέτοιες αντιτασικές αγορές. Αν δεν έλθει, θα περιμένουμε με υπομονή την σταδιακή αναστροφή με  ανοδική διάσπαση του κυλιόμενου υψηλού μήνα ώστε να προχωρήσουμε σε αποφασιστικές τότε τασικές αγορές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Πολύ μικρό είναι το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης από άποψης κατιδίαν μετοχών. Τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται αυτή τη στιγμή πτωτικά και το ¼ ανοδικά ενώ 3 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΓΕΚΤ και ΜΙΓ, χάνουν χειρότερα του -3% σε σύγκριση με μια μόνον μετοχή, την ΔΕΗ, που κερδίζει πάνω από +5%.

Η μετοχή της ημέρας : Η μοναδική μετοχή με μεγάλη σήμερα άνοδο, η ΔΕΗ με +6,50%, μάλλον δεν θα πρέπει να πάρει τον τίτλο της «μετοχής της ημέρας» διότι ο όγκος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος (250 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής και σε αξία ή τζίρο, μόλις 300  χιλ ευρώ) και κυρίως διότι η μεγάλη αυτή άνοδος γίνεται υπό δυσμενή καθοδική τάση, κοντά στα χαμηλά 6ετίας.

Επίσης, προσπάθειες ανοδικής αναστροφής κάνει και η ΙΝΤΚΑ υπό παρόμοιες συνθήκες όπως και της ΔΕΗ, δηλαδή με μικρό όγκο και υπό καθοδική τάση.

Επιβεβαιώνεται η επικρατούσα καθοδική τάση της αγοράς με καμία μετοχή που να σημειώνει σήμερα υψηλά έτους και πολλές μετοχές, όπως τις, ΓΕΚΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΧΑ, ΑΝΕΜΟ, ΦΡΛΚ, ΕΧΑΕ, να σημειώνουν νέα χαμηλά έτους.

Είναι παράδοξο ότι στις μετοχές με νέα χαμηλά έτους περιλαμβάνεται και ο ΑΝΕΜΟΣ ο οποίος δημοσίευσε προσφάτως εξαίρετα εξάμηνα (+30% στον τζίρο και +120% στα κέρδη) ενώ δραστηριοποιείται σε κλάδο αιχμής, στις ανανεώσιμες πηγές ενεργείας, που κανονικά με τέτοιες τρέχουσες υψηλές τιμές πετρελαίου και ρύπων, θα πρέπει η μετοχή να βρίσκεται στα ύψη, όπως της ομοειδούς ΤΕΝΕΡΓ.

Ο τράπεζες σήμερα σημειώνουν κατά μέσον όρο μικρές πτώσεις (ΔΤΡ -0,04%) αλλά όσο ο ΔΤΡ θα κινείται κάτω των 500 μονάδων (τώρα στις 474), δεν θα υπάρχει σωτηρία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text