Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα ανοδική αντίδραση από χαμηλά έτους ξεκινά σήμερα (Τετ, 24/10/18) ο ΓΔ

Νέα ανοδική αντίδραση από χαμηλά έτους ξεκινά σήμερα (Τετ, 24/10/18) ο ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουμε και την σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς θα μεγέθη της ανόδου του ΓΔ (+1,50%, στις 128 μονάδες, στις 3.35 μμ) και του συνολικού αναμενόμενου τζίρου (40 εκατ) δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά ή ενδεικτικά εισόδου αθρόου χρήματος.

Για να δεχθούμε ότι ενδέχεται αλλαγή τάσης, θα πρέπει ο ΓΔ καταρχήν να ξεπεράσει την κυλιόμενη κορυφή του Κ των 644 μονάδων καθώς και την μέση τιμή των 660 μονάδων του 20ήμερου εύρους τους (κοίτα γράφημα).

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 644 και 660 μονάδων, εμείς δεν θα έχουμε καμία ελπίδα για ουσιαστική ανάκαμψη της αγοράς μέχρι το τέλος του έτους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το εκπαιδευτικό Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Σήμερα, παρά την μη-εντυπωσιακή άνοδο του ΓΔ, ορισμένες μετοχές σημειώνουν ανέλπιστα μεγάλες ανόδους. Ο λόγος ανοδικών / καθοδικών μετοχών είναι λογικός, 3 προς 1, όμως 8 μετοχές, οι 5 τραπεζικές συν τις, ΑΝΕΜΟ, ΣΑΡ και ΜΙΓ, πετυχαίνουν πολύ μεγάλες ανόδους από +4% έως +10% (η ΠΕΙΡ).

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο διότι, μπορεί μεν να βλέπουμε μεγάλες ανόδους, όμως οι όγκοι και η δυσμενής διαγραμματική θέση (σε κύρια καθοδική τάση) των μετοχών δεν επιτρέπει να δώσουμε εύσημα.

Ο ΣΑΡ αξίζει κάποιας προσοχής καθώς η μεγάλη άνοδός του +4,50% γίνεται με καλούς όγκους 60 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Ο ΑΝΕΜΟΣ σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο για μη-τραπεζική μετοχή, +5,50% καθώς χθες όπως επισημάναμε, βρέθηκε σε υπερπωλημένη θέση -17% από το υψηλό διμήνου ερχόμενος σε αντίφαση με τα άριστα εξάμηνα αποτελέσματά του (+30% τζίρος με +120% κέρδη).

Ο ΔΤΡ ενισχύεται αυτή τη στιγμή κατά +7% επανερχόμενος πάνω από τις 500 μονάδες.

Νέα χαμηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι ΓΕΚΤ, ΑΒΑΞ, ΕΛΧΑ, υπενθυμίζοντάς μας ότι βρισκόμαστε σε κύρια καθοδική αγορά όπου πρέπει να είμαστε πολύ φειδωλοί στις τοποθετήσεις μας.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text