Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 30.10.2018, δεν μπορεί να προχωρήσει προς τις 650 μονάδες πισωγυρίζοντας προς τα χαμηλά έτους των 630-620 μονάδων

Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 30.10.2018, δεν μπορεί να προχωρήσει προς τις 650 μονάδες πισωγυρίζοντας προς τα χαμηλά έτους των 630-620 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αποθαρρυντική για τους bulls (αισιόδοξους) είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά την πρόσφατη 4ήμερη ανοδική αντίδραση ύψους 20 μονάδων ή περίπου +3%, γυρίζει σήμερα καθοδικά, αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, στο -0,70%, στις 635 μονάδες, χάνοντας το 30% της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης και σε περίπτωση που χάσει και το 50% αυτής κλείνοντας κάτω των 630 μονάδων, τότε θα είναι πιθανόν να δούμε και νέα χαμηλά έτους προς τις 600 μονάδες.

Αιτία της αδυναμίας του ΧΑ θεωρούμε την επιδεινούμενη ισχυρή διόρθωση που πλήττει κατά το τελευταίο δίμηνο όλες σχεδόν της αγορές του πλανήτη. Για παράδειγμα, ο DAX χάνει -17% από το υψηλό έτους 2018, ο Nasdaq το 13%, ο ΕΕΜ των αναδυομένων χωρών το 26% και ο δικός μας ΓΔ περίπου το 30%. Και κανείς δεν ξέρει που και πότε θα τελειώσει η διόρθωση που έχει πλέον εξελιχθεί σε κανονική μεσομακροπρόθεσμη καθοδική αγορά.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να κινείται στο 15νθήμερο οριζόντιο εύρος των 644-620 μονάδων και εφόσον παραταθεί η αδυναμία της αγοράς για ακόμα 4 συνεδριάσεις, ο κύριος σηματοδότης μας αγορών, το Υψηλό 20 ημερών, θα κυλίσει στις 644 μονάδες , επίπεδο που δεν απέχει και πολύ από το τρέχον. Όμως, όπως είπαμε, ακόμη κι αν ο ΓΔ μετά από 4 συνεδριάσεις διασπάσει ανοδικά τις 644 μονάδες, εμείς θα είμαστε πολύ φειδωλοί στις τοποθετήσεις μας καθόσον το διεθνές κλίμα είναι αρνητικό.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 30% με μετοχές και 70% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πολύ μικρό είναι στη σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον για τις κατιίδαν μετοχές. Οι πτωτικές μετοχές είναι 4πλάσιες σε αριθμό των ανοδικών ενώ καμία δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% κάνοντας από αυτή την άποψη την συνεδρίαση ανιαρή.

Το συμβάν της ημέρας : η σημαντική και υποσχόμενη μετοχή ΜΥΤΙΛ, σήμερα δίνει σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση της έγκυρης στήριξης των 7,66 ευρώ (τρέχουσα τιμή 7,60) με μεγάλους όγκους άνω των 200 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Μια από της αιτίες λέγεται ότι είναι η εμπλοκή μεγάλου ενεργειακού έργου του ομίλου στην Γκάνα. Ωστόσο, η αγορά είναι υπερπωλημένη και θα είναι αμφίβολο αν θα πρέπει να πουλήσει κανείς αθρόα τον ΜΥΤΙΛ σε αυτή την τιμή. (Εμείς αν είχαμε ΜΥΤΙΛ, θα πουλούσαμε το 1/3 ή ¼ των θέσεών μας).

Ο ΔΤΡ χάνει αυτή τη στιγμή -0,60% αλλά κρατά το ψυχολογικό επίπεδο των 500 μονάδων (τρέχουσα τιμή 530) αποτρέποντας νέο κύμα απογοήτευσης για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέο χαμηλό έτους δείχνοντας ότι η πρόσφατη 4ήμερη ανοδική αντίδραση κρατιέται ακόμα καλά αλλά πολλές μετοχές είναι υπερπωλημένες όπως οι ανοδικά κερδοφόρων εταιριών μετοχές, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ, ΙΚΤΙΝ, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ και ΑΝΕΜΟΣ. Αυτή είναι η ομάδα μετοχών που θα μας ενδιαφέρει ανοδικά στη περίπτωση που ο ΓΔ σπάσει το Υψηλό 20 ημερών το οποίο όπως είπαμε σε λίγες μέρες θα πέσει στις 644 μονάδες (Αν πράγματι γίνει αυτή η διάσπαση οι δικές μας αγορές  θα είναι περιορισμένες καθώς η τάση στα διεθνή χρηματιστήρια είναι καθοδική).

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα ή και νωρίτερα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text