Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συμπληρώνει σήμερα (Δευτ, 12/11/2018) πέμπτη εβδομάδα παραμονής μέσα στο κανάλι συσσώρευσης των 620-644 μονάδων

Ο ΓΔ συμπληρώνει σήμερα (Δευτ, 12/11/2018) πέμπτη εβδομάδα παραμονής μέσα στο κανάλι συσσώρευσης των 620-644 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη χαρακτηρίζουμε την μέχρι τούδε (4.00 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -1% (στις 636 μονάδες) και με πολύ μικρό τζίρο (20 εκατ αν αφαιρέσουμε τα 30 εκατ των πακέτων της ΥΓΕΙΑ) παραμένει στο οριζόντιο κανάλι συναλλαγών των 620-644 μονάδων αδυνατώντας να διασπάσει ανοδικά την άνω πλευρά – αγοραστικό στροφέα των 644 μονάδων .

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, επειδή ο ΓΔ δεν έχει απομακρυνθεί από τον αναφερθέντα στροφέα των 644 μονάδων, θα του είναι πολύ εύκολο να επανέλθει απειλητικός για ανοδική διάσπαση κατά τις επόμενες μέρες.

Αν όμως ο ΓΔ συνεχίσει την σημερινή διόρθωση και βυθιστεί κάτω από τον μέσον άξονα των 631 μονάδων του αναφερθέντος καναλιού, τότε θα κινδυνεύουμε από καθοδική διάσπαση του καναλιού και την παρεπόμενη έκλυση καθοδικής τάσης .

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 631 μονάδες εμείς θα διατηρούμε κάποιες ελπίδες ανάπτυξης ανοδικής τάσης κατά τις 7 εναπομείνασες εβδομάδες του 2018.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 50% με μετοχές και 50% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πολύ μικρό είναι το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης από άποψης μετοχών των οποίων τα 2/3 κινούνται αυτή τη στιγμή καθοδικά και το 1/3 ανοδικά ενώ 3 μετοχές, οι τραπεζικές ΠΕΙΡ, ΑΤΤ, ΕΥΡΩΒ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 2 μετοχές, τις ΜΙΓ και ΙΑΣΩ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους +3,36% και +9% αντίστοιχα.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η μικρής εμπορευσιμότητας ΙΑΣΩ που πετυχαίνει άνοδο +9% με 120 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής πλησιάζοντας τον αγοραστικό στροφέα των 0,83 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,80).

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά εποχής επιβεβαιώνοντας ότι ο ΓΔ κινείται σε trading range.

Πλησιάζουν στο να διασπάσουν ανοδικά το δικό τους trading range οι, ΕΛΠΕ, ΟΛΘ και ΙΑΣΩ και καθοδικά οι ΕΛΛ και ΠΕΙΡ.

Ανοδική δύναμη διακρίνουμε σήμερα στη ΜΙΓ λόγω πώλησης του ΥΓΕΙΑ στο αμερικανικό CVC και στην ίδια την ΥΓΕΙΑ που πλησιάζει το υψηλό έτους.

Τέλος, οι τράπεζες, ο ασθενής κρίκος της αγοράς, επανέρχονται σήμερα σε σαφή καθοδική τάση με τον ΔΤΡ (-2,40%) να πλησιάζει παρά 4 μονάδες το ψυχολογικό επίπεδο των 500 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text