Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Wood: Στα 211 εκατ. θα φτάσουν οι εκροές από τις ελληνικές μετοχές στον MSCI

Wood: Στα 211 εκατ. θα φτάσουν οι εκροές από τις ελληνικές μετοχές στον MSCI

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Wood: Στα 211 εκατ. θα φτάσουν οι εκροές από τις ελληνικές μετοχές στον MSCI

Της Ελεύθεριας Κούρταλη

Νέες επικαιροποιημένες προβλέψεις για τις επιπτώσεις των αλλαγών στους δείκτες MSCI οι οποίες ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δημοσιεύει η Wood & Company, οι οποίες είναι σχεδόν διπλάσιες από αυτές που προέβλεψαν άλλοι διεθνείς οίκοι, όπως η Societe Generale.

Όπως εκτιμά η Wood & Company, η αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI Greece κατά την οποία αφαιρέθηκαν οι μετοχές των τριών ελληνικών συστημικών τραπεζών - Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Eurobank – οδηγεί σε αλλαγή της στάθμισης του δείκτη στο 0,22% από 0,27% (μείωση 0,05%), ενώ οι συνολικές εκροές θα διαμορφωθούν στα 211 εκατ. δολ., οι οποίες θα είναι οι έκτες μεγαλύτερες από τους 24 δείκτες της MSCI των Αναδυόμενων Αγορών.

Την πρώτη θέση όσον αφορά το μέγεθος των εκροών καταλαμβάνει ο δείκτης της Ταϊβάν με εκροές 407 εκατ. δολ.,  ακολουθεί ο δείκτης της Κορέας με 328 εκατ. δολ., ο δείκτης της Τουρκίας με 265 εκατ. δολ., ο δείκτης της Νοτίου Αφρικής με 235 εκατ. δολ. και ο δείκτης της Βραζιλίας με εκροές 214 εκατ. δολ. Εισροές "βλέπει" μόνον στον δείκτη της Κίνας (1,8 δισ. δολ.), στον δείκτης της Ταϊλάνδης, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, των ΗΑΕ και του Μεξικό.

Σε ό,τι αφορά τον ελληνικό δείκτη, πιο αναλυτικά, οι εκροές εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερες στη μετοχή της Eurobank και θα φτάσουν σχεδόν στο μισό του συνόλου και στα 104,4 εκατ. δολ. Οι εκροές στην Πειραιώς θα διαμορφωθούν στα 31,6 εκατ. δολ. και στην Εθνική Τράπεζα στα 70,5 εκατ. δολ.

Η Wood πάντως εκτιμά πως οι αλλαγές της MSCI, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της 30ης Νοεμβρίου, θα οδηγήσουν σε εκροές από όλες τις ελληνικές μετοχές του δείκτη MSCI Greece και όχι μόνον από τις τρεις συστημικές τράπεζες. Εκτιμά πως οι εκροές στην Alpha Bank θα διαμορφωθούν στα 0,8 εκατ. δολ., στην Jumbo στα 0,7 εκατ. δολ. στην Motor Oil στα 0,6 εκατ. δολ., στον ΟΠΑΠ στα 0,9 εκατ. δολ., στον ΟΤΕ στα 1,2 εκατ. δολ. και στον Τιτάν στα 0,5 εκατ. δολ.

Οι νέες σταθμίσεις των μετοχών, όπως επισημαίνεται, διαμορφώνονται ως εξής: η στάθμιση της Alpha Bank αυξάνεται στο 17,8% από 14,8% πριν, της Jumbo στο 14,3% από 11,9%, στην Motor Oil στο 12,4% από 10,3%, στον ΟΠΑΠ στο 19,6% από 16,3%, στον ΟΤΕ στο 25,8% από 21,4% και στην Τιτάν στο 10,2% από 7,6%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της SocGen, οι εκροές από τον δείκτη MSCI Greece λόγω των νέων αλλαγών θα φτάσουν συνολικά στα 120 εκατ. δολ. και σε ό,τι αφορά τις εκροές από τις τρεις τράπεζες, στη Eurobank θα φτάσουν τα 58,54 εκατ. δολ. ή τις 92,90 εκατ. μετοχές, στην Εθνική θα διαμορφωθούν στα 40,82 εκατ. δολ. ή στις 27,44 εκατ. μετοχές και στην Πειραιώς τα 17,42 εκατ. δολ. ή τις 14,19 εκατ. μετοχές.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text