Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Απόλυτο Σύστημα | Το "απόλυτο σύστημα συναλλαγών" - Η θέση των χρηματιστηριακών δεικτών σήμερα

Το "απόλυτο σύστημα συναλλαγών" - Η θέση των χρηματιστηριακών δεικτών σήμερα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

“Εκτός αγοράς” εξακολουθούν να υποδεικνύουν τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος Συναλλαγών”. Το σήμα “εκτός αγοράς” δόθηκε στα μέσα Μαΐου 2018, όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στα επίπεδα των 780 μονάδων (δείτε το παρακάτω διάγραμμα). Σήμερα, το σύστημα καταγράφει την άσχημη φάση που διανύει η αγορά και, από την ανάλυσή του, διαπιστώνουμε ότι, εκτός απροόπτου, δε θα υπάρξει σήμα εισόδου, τουλάχιστον κατά τις επόμενες 20 συνεδριάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, για το Γενικό Δείκτη: Όπως φαίνεται και από τον πίνακα σημάτων, ο ΚΜΟ μέσος όρος 200 ημερών βρίσκεται στις 748,74 μονάδες (δηλαδή κατά 24,8%) κάτω από την τιμή του Γενικού Δείκτη και υποχωρεί κατά περίπου 1,3 μονάδες κάθε μέρα. Η απόσταση αυτή δύσκολα θα μπορούσε να καλυφθεί στις επόμενες 20 συνεδριάσεις (χωρίς βεβαίως και να αποκλείεται στην περίπτωση μίας “ανοδικής έκρηξης”. Κατά την άποψή μας, υπό κανονικές συνθήκες, ο ΚΜΟ-200 ημερών, θα δώσει σήμα εισόδου στην περιοχή μεταξύ 700 – 720 μονάδων του Γενικού Δείκτη. Ο χρόνος που θα συμβεί αυτό εντοπίζεται μεταξύ 30 έως 40 συνεδριάσεων από τώρα.

Δείτε τις αποδόσεις των διαφόρων παραλλαγών του απόλυτου συστήματος στο Γενικό Δείκτη.

Σήματα “εκτός αγοράς” έχει δώσει το σύστημα και για τον γερμανικό δείκτη DAX. Στον “Απλό ΚΜΟ-200 ημερών” το σήμα δόθηκε στις 1/8/2018, όταν ο δείκτης βρισκόταν στις 12.737 μονάδες (σήμερα βρίσκεται στις 11.202 μονάδες, ή κατά 12,1% χαμηλότερα).

Τέλος, για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, δόθηκαν ευρεία σήματα πώλησης και στον αμερικανικό δείκτη S&P 500. Αρχικά, σήμα εξόδου είχαν δώσει ο παραλλαγές του “απόλυτου συστήματος” “Εξομαλυντής 3 ημερών” και “Εξομαλυντής 5 ημερών” (στις 24 και 25 Οκτωβρίου αντίστοιχα), ενώ στις 15/11/2018 έδωσε σήμα εξόδου και το “απλός ΚΜΟ 200”. Τα σήματα αυτά, κατέγραψαν διακοπή σε μία πορεία ανόδου που είχε από το καλοκαίρι του 2016, πριν ακόμη και από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στο εξής, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των σημάτων του “απόλυτου συστήματος” σε καθημερινή βάση και θα σχολιάζουμε τα όσα γίνονται αντιληπτά. Η παρακολούθηση αυτή, θα γίνεται στα πλαίσια της επανακυκλοφορίας του περιοδικού “ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ” (θα κυκλοφορήσει εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα) και θα συνδεθεί συνδρομητικά με αυτό.

Το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” είναι ένα απλό στην κατανόηση και στη λειτουργία σύστημα συναλλαγών, το οποίο βασίζεται στη λειτουργία του δημοφιλούς δείκτη “Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών” που ανέπτυξε ο οικονομολόγος Γιάννης Σιάτρας, εκδότης του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ και το οποίο περιγράφει στο βιβλίο του “Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών – Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών”. Το σύστημα αυτό, βασίζεται στη μακροχρόνια παρακολούθηση των αγορών, μειώνει εξαιρετικά τον κίνδυνο, πραγματοποιεί λιγοστές πράξεις και πετυχαίνει υψηλές αποδόσεις”.

Για περισσότερα στοιχεία για το “απόλυτο σύστημα” δείτε το άρθρο: Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - Μία συνοπτική παρουσίαση.

 


Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)

 

Τα σήματα του "Απόλυτου Συστήματος" θα ενημερώνονται και θα επεξηγούνται καθημερινά.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text