Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Διπλό "ταβάνι" στο πλήθος των υπαλλήλων έως το 2022 βάζουν οι Βρυξέλλες

Διπλό "ταβάνι" στο πλήθος των υπαλλήλων έως το 2022 βάζουν οι Βρυξέλλες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διπλό "ταβάνι" στο πλήθος των υπαλλήλων έως το 2022 βάζουν οι Βρυξέλλες

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Υπό στενή "παρακολούθηση" των Βρυξελλών παραμένει το ελληνικό Δημόσιο και μεταμνημονιακά.

Αυτό καθίσταται σαφές σε όλες τις εκθέσεις της πρώτης "αξιολόγησης" της Κομισιόν σε σχέση με τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης υπό το "καθεστώς" της "ενισχυμένης εποπτείας" στο οποίο βρίσκεται η χώρα από τον περασμένο Αύγουστο…

Στο επίκεντρο του κοινοτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η εξέλιξη του πλήθους των εργαζομένων στο ευρύτερο Δημόσιο, τόσο των μονίμων όσο και των συμβασιούχων.

Όπως ρητά αναφέρεται στις κοινοτικές εκθέσεις, αποτελεί "πρόκληση –κλειδί για το μέλλον", μεταξύ άλλων, "η διατήρηση του μεγέθους της διοίκησης σταθερά στο σημερινό επίπεδο και η αποφυγή της επιστροφής στις κακές πρακτικές της προ κρίσης περιόδου".

Οι Βρυξέλλες μάλιστα, δεν μένουν σε γενικές συστάσεις προς την ελληνική πλευρά, αλλά θέτουν συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι συνοψίζονται στο εξής:

Ούτε οι μόνιμοι, αλλά ούτε και οι συμβασιούχοι πρέπει να αυξηθούν σε σχέση με το σημερινό τους επίπεδο. Με βάση τα παραπάνω λεγόμενα της Κομισιόν, αλλά και τις προβολές που αναφέρει σε σχέση με το πλήθος των μονίμων και των συμβασιούχων, ο συνολικός αριθμός τους δεν θα πρέπει να ξεπεράσει πάνω –κάτω τους 731. 554 έως το 2022.

Συγκεκριμένα, ρητά ορίζεται στις κοινοτικές εκθέσεις πως για ολόκληρη την επόμενη τετραετία (2019 -2022), θα πρέπει να γίνουν 39.513 νέες προσλήψεις μονίμου προσωπικού, μέσω της εφαρμογής του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση –συνταξιοδότηση.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να παραμείνει σταθερό το πλήθος των μονίμων υπαλλήλων έως το 2022, δηλαδή να μην ξεπεράσει συνολικά τους 676.615, όπως προκύπτει από τα στοιχεία τα οποία παρουσίασε η Κομισιόν.

Παράλληλα για την ίδια περίοδο, θα πρέπει να παραμείνει σταθερό το πλήθος των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο.

Πιο αναλυτικά, στις εκθέσεις της Κομισιόν προβλέπεται πως οι προσωρινοί συμβασιούχοι δεν πρέπει να ξεπεράσουν τους 54.939. Μάλιστα, το ανώτατο πλαφόν αυτό ορίζεται ρητά από τους κοινοτικούς.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι Βρυξέλλες βάζουν ανώτατο πλαφόν και στις δύο υποκατηγορίες των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Συγκεκριμένα, οι συμβασιούχοι στις υπηρεσίες  της γενικής κυβέρνησης δεν πρέπει να ξεπεράσουν τους 40.084, ενώ οι συμβασιούχοι στους δημόσιους φορείς οι οποίοι, όμως, λειτουργούν με βάση το ιδιωτικό δίκαιο (ΝΠΙΔ)  δεν πρέπει να υπερβούν 14,856.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text