Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Γερμανικός Τύπος για Brexit: Ο χωρισμός πονάει

Γερμανικός Τύπος για Brexit: Ο χωρισμός πονάει

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γερμανικός Τύπος για Brexit: Ο χωρισμός πονάει

Μαρία Ρηγούτσου

H Süddeutsche Zeitung σημειώνει για τη συμφωνία ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit: "Το άμεσο μέλλον θα καταδείξει ότι η απομόνωση δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι εξαιρετικό. Οι ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι αξιόπιστοι εταίροι για τους Βρετανούς. Καλύτερους εμπορικούς εταίρους από τις χώρες της ΕΕ δεν πρόκειται να βρουν. Και η ελευθερία και η εθνική κυριαρχία που τους είναι τόσο σημαντικά, δεν θα μπορούν πια μόνοι τους να τα υπερασπιστούν τόσο αποτελεσματικά. Όλα αυτά – ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit – θα μετατρέψει μια μερίδα των Βρετανών στο μέλλον και πάλι σε συνειδητούς Ευρωπαίους".

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επιγράφει το σχόλιό της στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο "Ο χωρισμός πονάει" και σημειώνει: "Το δράμα γύρω από το Brexit δεν τελείωσε ακόμα αλλά με τη συμφωνία εξόδου που επισφραγίστηκε από τους 27 εταίρους της ΕΕ και τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι καθώς και την πολιτική διακήρυξη για το μελλοντικό καθεστώς των σχέσεων των δυο πλευρών, τελείωσε ακόμα ένα ενδιαφέρον αλλά τραγικά παιγμένο κεφάλαιο. Πολλά συνηγορούν στο ότι το Brexit τελικά μόνο χαμένους θα έχει και στις δυο πλευρές της Μάγχης. Ο χωρισμός πονάει".

Για το ίδιο θέμα η Stuttgarter Zeitung σχολιάζει: "Σε αντίθεση με ότι μέχρι σήμερα φοβόντουσαν πολλοί, η επιθυμία των Βρετανών για έξοδο από την ΕΕ δεν είχε μεταδοτικές συνέπειες σε άλλα κράτη-μέλη. Αντιθέτως. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι 27 φάνηκαν ενωμένοι. Δεν απομένει παρά να ελπίσουμε ότι αυτή τη διάθεση ενότητας θα την επιδείξουν και σε άλλους τομείς της πολιτικής, όπως για παράδειγμα στο προσφυγικό".

Ο Βαρουφάκης υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές στη Γερμανία

"Έλληνας υποψήφιος" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, το οποίο αναφέρεται στην υποψηφιότητα του Γιάνη Βαρουφάκη στις Ευρωεκλογές στη Γερμανία με το κίνημα DiEM25. H εφημερίδα αναφέρει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης "ως υπουργός Οικονομικών έγινε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης το 2015 το πρόσωπο της κυβέρνησής του και ο αγαπημένος του Τύπου. Αυτό οφειλόταν κυρίως στις χαρακτηριστικές δηλώσεις του και στις σκληρές και προκλητικές εμφανίσεις του στο Eurogroup. Έτσι περιέγραφε τον τότε υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως ‘θηριοδαμαστή' της Ευρωζώνης ή έλεγε φράσεις όπως ‘αυτό που κάνουν με την Ελλάδα έχει ένα όνομα: τρομοκρατία".

Στο θέμα αναφέρεται και η Welt, η οποία γράφει: "Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θέλει να θέσει υποψηφιότητα στη Γερμανία για τις Ευρωεκλογές του 2019 με το κίνημα DiEM25. Σε μια συγκέντρωση του κόμματος ‘Δημοκρατία στην Ευρώπη' κατέλαβε την πρώτη θέση σε μια λίστα για τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο τον ερχόμενο Μάιο… Ο Βαρουφάκης δήλωσε πως τους ερχόμενους μήνες θέλει να κάνει προεκλογικό αγώνα στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα και θέλει να είναι παρών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα πρέπει να τελειώνει ο δηλητηριώδης μύθος, δηλώνει, ότι υπάρχει ένας αγώνας ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο. Ο μόνος αγώνας που υπάρχει είναι ανάμεσα στους προοδευτικούς και αυταρχικούς Ευρωπαίους".

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text