Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Στις συντάξεις κατευθύνονται οι μισές δαπάνες κοινωνικής προστασίας

Στις συντάξεις κατευθύνονται οι μισές δαπάνες κοινωνικής προστασίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στις συντάξεις κατευθύνονται οι μισές δαπάνες κοινωνικής προστασίας

Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ παρουσιάζει πού κατευθύνονται οι κρατικές δαπάνες κοινωνικής προστασίας, που συνολικά το 2016 ανήλθαν σε 45,661 δισ. ευρώ.

 

Το παραπάνω ποσό είναι σε γενικές γραμμές σταθερό σε σχέση με την προηγούμενα χρονιά.

 

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα πηγαίνουν στις συντάξεις, που το 2016 αποτελούσαν το 55% των συνολικών δαπανών κοινωνικής προστασίας, αν και παρουσίασαν μείωση 1% σε σχέση με το 2015.

 

Οι δαπάνες για παροχές ασθένειας ανήλθαν στο 20,5%, αυξημένες κατά 7,6%, ενώ πτώση 1,5% παρουσίασαν οι δαπάνες για παροχές σε επιζώντες (συντάξεις χηρείας/ορφανών) και αντιστοιχούσαν στο 10,2% του συνόλου.

 

Τα έσοδα για κοινωνική προστασία ανήλθαν σε 45,703 δισ. ευρώ, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2015. Το 55,3% των εσόδων προήλθε από ασφαλιστικές εισφορές (εργοδοτών ή εργαζομένων), ενώ το 39,3% περίπου προήλθε από συνεισφορές του κράτους.

 

Τέλος, το 2016 ο συνολικός αριθμός δικαιούχων κύριας σύνταξης χωρίς διπλή καταγραφή (δηλαδή καταμετρώντας μία μόνο φορά δικαιούχους με πολλαπλές συντάξεις) ανήλθε σε 2.617.056 άτομα.

 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας κατανέμονται στις εξής 8 λειτουργίες: ασθένεια, αναπηρία, γήρας, χηρεία, οικογένεια/τέκνα, ανεργία, στέγαση και κοινωνικός αποκλεισμός.


Πηγή:www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text