Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 27/11) να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 600 μονάδες
Μάλλον ικανοποιητική για τους αγορασμένους (longs) είναι η σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ δεν συνεχίζει την χθεσινή ισχυρή «πωλητική αντεπίθεση» αλλά, ανθιστάμενος παγιώνει για τρίτη μέρα την θέση του πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων εμφανίζοντας επιπλέον ένα μικρό ανοδικό ζιγκ-ζαγκ στο μεσοπροπρόθεσμο γράφημα κλεισιμάτων.
Σύμφωνα με την κλασσική θεωρία των retracements, η κατάσταση θα βελτιωθεί μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει το μισό της πρόσφατης μεγάλης καθίζησης (από τις 644 στις 594 μονάδες) κλείνοντας πάνω από τις 617 μονάδες. Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 617 μονάδων, το ΧΑ θα έχει προδιάθεση, λόγω εδραιωμένης καθοδικής τάσης, για νέα καθίζηση κάτω των 600 μονάδων.
Στρατηγική για το κλείσιμο
Το κατά 40% με μετοχές και 60% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. (Θα μείωνε μετοχική του έκθεση μόνον αν ο ΓΔ έκλεινε σε νέα χαμηλά κάτω των 594 μονάδων).
Μετοχές
Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στις μεγάλες ανόδους των δεικτοβαρών ΕΕΕ και ΑΛΦΑ, οι καθοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή, περισσότερες των ανοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΛΑΜΔΑ, ΕΛΛΑΚΤ, ΦΡΛΚ και ΠΕΙΡ, καταγράφουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με δύο, τις αναφερθείσες ΕΕΕ και ΑΛΦΑ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.
Η μετοχή της ημέρας : Με δυσκολία θα θεωρούσαμε την ΕΕΕ (+4,50% με 56 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμή) καθόσον κινείται ακόμα υπό καθοδική τάση κοντά στα χαμηλά 2018, και όπως έχει παρατηρηθεί, τα μεγάλα ανοδικά τινάγματα υπό καθοδική τάση συνήθως δεν έχουν ανοδική συνέχεια.
Οι ΕΥΡΩΒ και ΓΡΙΒ που χθες υπέστησαν ισχυρότατες πωλητικές αντεπιθέσεις (άνοιξαν πολύ ψηλά – έκλεισαν χαμηλά) σήμερα ανθίστανται, η ΕΥΡΩΒ με μικρή άνοδο και η ΓΡΙΒ με μικρή πτώση και αμφότερες με μεγάλους όγκους μετά την προχθεσινή απόφαση, η προβληματική πρώτη να απορροφήσει την υγιή δεύτερη για λόγους κεφαλαιακής βελτίωσης της πρώτης.
Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ σήμερα ενισχύεται κατά +1,20%, στις 435 μονάδες. Αν ο ΔΤΡ δεν ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 500 μονάδων ας μην βλέπουμε φως στο πρόβλημα των τραπεζών (τα ΝΡΕ).
Στο ΙΑΣΩ, η μετοχή που παίχτηκε την περασμένη εβδομάδα, δείχνει και σήμερα σημάδια κόπωσης (ή σταθεροποίησης, όπως θέλετε το βλέπετε) στα επίπεδα των 1,15 ευρώ.
Μερικές μετοχές που κινδύνευαν τις τελευταίες μέρες να σπάσουν καθοδικά έγκυρες στηρίξεις όπως τοι ΤΙΤΚ, ΤΕΝΕΡΓ και ΣΑΡ) σήμερα αντιδρούν ήπια ανοδικά, αλλά δεν μας πείθουν ιδιαίτερα.
Οι ΦΡΛΚ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΝΕΜΟΣ, ΙΚΤΙΝ και ΕΧΑΕ, σήμερα σημειώνουν νέα χαμηλά έτους υπενθυμίζοντάς μας ότι βρισκόμαστε σε bear market όπου οι αγοραστικές κινήσεις ημών των trend followers θα πρέπει να είναι ελάχιστες.
Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

- Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Πέμπτη, 7-9-23) καθοδικά το χαμηλό διμήνου προσεγγίζοντας τις 1250 μονάδες
- Ο ΓΔ παραμένει και σημερα (Τετ, 6/9/2023) αρκετά κάτω των 1300 μονάδων
- Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα (Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023), μέχρις στιγμής (3.45 μμ) μετρίως ανοδικά προς τις 1280 μονάδες μετά την χθεσινή καθίζηση
- Ο ΓΔ καταβυθίζεται σήμερα (Δευτ, 4/9/23) αρκετά κάτω του ψυχολογικού επιπέδου των 1300 μονάδων
- Ο ΓΔ προσπαθεί να κρατηθεί σήμερα (Παρ, 1/9/2023) πάνω από τις 1300 μονάδες
- Σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Παρασκευή, 1/9/23
- Ο ΓΔ σταθεροποιεί σήμερα, Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023, για μια ακόμα μέρα την θέση του πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1300 μονάδων
- SPACE HELLAS: Θετική η πορεία κατά το α' εξάμηνο, όμως, υπάρχει ανάγκη μείωσης του δανεισμού και καλύτερης ταμειακής διαχείρισης
- Ηλεκτρική ενέργεια: Από ανανεώσιμες πηγές το 39% της ζήτησης φέτος
- Το σημερινό σχόλιο, θα δημοσιευθεί την Κυριακή
- Νο 239 - Συνεδρίαση της 16/12/2022 - Δελτίο Απόλυτου συστήματος συναλλαγών
- Σήμα εισόδου στην αγορά, από την παραλλαγή του "εξομαλυντή 3 ημερών".
- Τουρισμός: Τα ρεκόρ του 2022 φέρνουν νωρίτερα τη σεζόν του 2023
- Κεφάλαιο 2: Το Χρηματιστήριο στη δεύτερη φάση του κύκλου του
- Γιώργος Μυλωνάς (Alumil): Είμαι σε ομηρία από τους servicers- Πνίγουν τις υγιείς επιχειρήσεις
- Το σημερινό σχόλιο, θα δημοσιευθεί την Κυριακή
- SPACE HELLAS: Θετική η πορεία κατά το α' εξάμηνο, όμως, υπάρχει ανάγκη μείωσης του δανεισμού και καλύτερης ταμειακής διαχείρισης
Σχολιάστε το άρθρο