Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018

Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018

Άνοδο κατά 0,14% σημείωσε σήμερα, 27/11/2018, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο οποίος έκλεισε στις 604,26 μονάδες.Η καθαρή αξία συναλλαγών (Κύριος Πίνακας) ήταν 74,9 εκατ ευρώ  (22,7 εκατ. ευρώ ήταν οι συναλλαγές των “πακέτων”).Ο παραπάνω τζίρος θεωρείται ως υψηλός, αφού είναι μεγαλύτερος από τον Μέσος Ημερήσιος Όρος Συναλλαγών για τις 20 τελευταίες συνεδριάσεις είναι 35,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ακόμη, είναι μεγαλύτερος και από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο Συναλλαγών για τις 200 τελευταίες συνεδριάσεις, που είναι 48,9 εκατ. ευρώ.

Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 743,87 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 1,18 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 23,10 (με βάση την τιμή του ΓΔ). Δηλαδή, παραμένει το σήμα “Εκτός Αγοράς”.

(Δείτε το σχετικό αρχείο του απόλυτου συστήματος)

Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για τον Γενικό Δείκτη εξακολουθούν να δείχνουν “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές.

Πτώση κατά 2,14% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 421,46 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 759,68 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,6 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 80,25% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ).

(Δείτε το σχετικό αρχείο)


Η αγορά προσπαθεί να βρει κατεύθυνση μέσα από τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Θα πρέπει να έχουμε υπ' όψη μας δύο στοιχεία: α) Η αγορά δε μπορεί να σημειώσει ουσιαστική άνοδο χωρίς τη συμμετοχή του τραπεζικού κλάδου. Το ίδιο συμβαίνει και με την οικονομία. Για να “δουλέψει” η οικονομία, θα πρέπει να “ηρεμήσει” ο κλάδος και να δουλέψει κανονικά. β) Όλοι, μα όλοι, επιθυμούν τη ρύθμιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον κλάδο. Και αφού όλοι το επιθυμούν, θα βρεθεί η λύση.
Τα οφέλη από την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού κλάδου θα είναι πολλαπλά: οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, αλλά και χρηματιστηριακά.

Διατηρούμε την άποψη ότι, η κίνηση του Γενικού Δείκτη είναι τέτοια που δε μπορεί να δώσει “σήμα εισόδου” παρά -υπό κανονικές συνθήκες- μόνον μετά την παρέλευση τουλάχιστον 20 ακόμη συνεδριάσεων. Πιθανολογούμε ότι τυχόν σήμα εισόδου θα δοθεί ανάμεσα στις 700 – 720 μονάδες.


Η τιμή του ETF GREK σημείωσε άνοδο κατά 0,14% και έκλεισε στα 7,14 δολάρια ΗΠΑ. Ο ΚΜΟ-200 του GREK βρίσκεται στα 9,12 δολάρια, δηλαδή η καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών βρίσκεται πάνω από την καμπύλη τιμών.

Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για το ETF GREK εξακολουθούν να δείχνουν “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές.


Διεθνείς Δείκτες:

Η κίνηση του αμερικανικού δείκτη S&P 500 σήμερα είναι αμφίροπη. Η χθεσινή ικανοποιητική άνοδος, δεν παρήγαγε κάποιο σήμα εισόδου. Όλες οι παραλλαγές παραμένουν “εκτός αγοράς”.

Στον γερμανικό δείκτη DAX, όλα τα σήματα του “απόλυτου συστήματος”, εξακολουθούν να δείχνουν “εκτός αγοράς”.

 

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)


Διαβάστε επίσης:

Το "απόλυτο σύστημα συναλλαγών" - Η θέση των χρηματιστηριακών δεικτών σήμερα

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text