Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018

Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018

Πτώση κατά 0,19% σημείωσε σήμερα, 28/11/2018, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο οποίος έκλεισε στις 603,11 μονάδες.Η καθαρή αξία συναλλαγών (Κύριος Πίνακας) ήταν 36,4 εκατ ευρώ, και βρίσκεται κοντά στον Μέσο Ημερήσιο Όρο Συναλλαγών για τις 20 τελευταίες συνεδριάσεις (37,0 εκατομμύρια ευρώ).

 

Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 742,74 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 1,13 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 23,10% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Δηλαδή, παραμένει το σήμα “Εκτός Αγοράς”.

 

Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για τον Γενικό Δείκτη εξακολουθούν να δείχνουν “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές.

 

Πτώση κατά 0,64% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 418,78 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 757,19 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,49 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 80,81% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ).

(Δείτε το σχετικό αρχείο)

 

Η τιμή του ETF GREK σημείωσε άνοδο κατά 0,28% και έκλεισε στα 7,15 δολάρια ΗΠΑ. Ο ΚΜΟ-200 του GREK βρίσκεται στα 9,12 δολάρια, δηλαδή η καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών βρίσκεται πάνω από την καμπύλη τιμών.

Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για το ETF GREK εξακολουθούν να δείχνουν “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές.

 

 

Τόσον η εξέλιξη του δείκτη τιμών και των ημερήσιων διακυμάνσεών του, όσο και η παραμονή του όγκου σε πολύ χαμηλά επίπεδα (συγκριτικά με άλλα έτη) δείχνουν ότι, το Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν προσελκύει επενδυτές, ούτε από την Ελλάδα, αλλά ούτε και από το εξωτερικό. Αυτό βέβαια είναι απότοκο όλων των δραματικών αρνητικών εξελίξεων των περασμένων ετών. Η “θεραπεία” από την κατάσταση αυτή είναι μία διαδικασία μακροχρόνια.

Από την άλλη πλευρά, όπως είχαμε αναφέρει και χθες, βλέπουμε ότι, παράλληλα με τις ελληνικές αρχές (Τράπεζα της Ελλάδας κλπ) και οι ευρωπαϊκές, αναζητούν πρωτότυπες και νομιμοφανείς μεθόδους για να επιλυθεί -επιτέλους- το πρόβλημα των κόκκινων δανείων των τραπεζών και γενικά το τραπεζικό πρόβλημα της χώρας.

Και όταν γίνει αυτό -επειδή σύντομα θα γίνει- θα έχουν ξεπερασθεί, ως δια μαγείας, τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού Χρηματιστηρίου; Όχι. Όμως, θα έχει βγει από τη μέση, ένα από τα κομβικά, ένα από τα δύσκολα προβλήματα.

 

Συμπερασματικά, διατηρούμε την άποψη ότι τα πράγματα είναι σήμερα καλύτερα απ' ότι ήταν στο παρελθόν. Και ότι, έστω και αργά, επιτυγχάνεται μία σταδιακή βελτίωση, στο περιβάλλον, στους δείκτες, αλλά και στα μεγέθη.

 

Διεθνείς Δείκτες:

 

Η κίνηση του αμερικανικού δείκτη S&P 500 σήμερα είναι αμφίροπη. Η χθεσινή ικανοποιητική άνοδος, δεν παρήγαγε κάποιο σήμα εισόδου. Όλες οι παραλλαγές παραμένουν “εκτός αγοράς”.

 

Στον γερμανικό δείκτη DAX, όλα τα σήματα του “απόλυτου συστήματος”, εξακολουθούν να δείχνουν “εκτός αγοράς”.

 

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)


Διαβάστε επίσης:

Το "απόλυτο σύστημα συναλλαγών" - Η θέση των χρηματιστηριακών δεικτών σήμερα

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text