Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα (Τετ, 5/12/2018) τα μεγάλα κέρδη των τελευταίων ημερών κινούμενος πάνω από τις 650 μονάδες

Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα (Τετ, 5/12/2018) τα μεγάλα κέρδη των τελευταίων ημερών κινούμενος πάνω από τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -0,60% (στις 652 μονάδες στις 4.10 μμ), με μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με άσπρο κηροπήγιο (άνοιγμα στις 650 μονάδες) διατηρείται πάνω από το στρογγυλό επίπεδο των 650 μονάδων και πάνω από την πρώην αντίσταση – νυν στήριξη των 644 μονάδων κινούμενος σε ανοδική βραχυχρόνια και μεσοχρόνια τάση ενώ η μακροχρόνια τάση παραμένει καθοδική.

Θα είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι αν η σημερινή συνεδρίαση δεν ενταθεί και αν ο ΓΔ δημιουργήσει στα επίπεδα των 644-660 μονάδων μια μικρή βάση – χερούλι για ένα νέο ανοδικό κύμα. Ωστόσο, οι ελπίδες για κάτι τέτοιο είναι μέτριες καθώς το διεθνές περιβάλλον είναι αρνητικό αφού όλοι σχεδόν οι κύριοι εθνικοί δείκτες κινούνται σε καθοδική τάση, κάτω από τα υψηλά 20 ημερών και κοντά στα χαμηλά έτους 2018.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα περίπου ¾ με μετοχές και ¼ με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή σαφώς πτωτικό με το 30% των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται καθοδικά και το ¼ ανοδικά ενώ μια μετοχή, η ΕΥΡΩΒ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με 2 μετοχές, τις ΕΛΛΑΚΤ και ΛΑΜΔΑ, που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε τα ΕΛΠΕ που διασπούν ανοδικά το υψηλό τριμήνου των 7,85 ευρώ με μεγάλη άνοδο +2,30% και μεγάλους όγκους 220 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής σηματοδοτώντας μεσομακροπρόθεσμο σήμα αγορών. Σημειωτέον ότι τα ΕΛΠΕ έχουν δημοσιεύσει μεγάλη αύξηση 9μήνων αποτελεσμάτων με ρεκόρ τζίρου και κερδών όχι μόνον για την εταιρία αλλά και για όλες τις εισηγμένες.

Καμία μετοχή, εξ ων από τα ΕΛΠΕ, δεν σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά 6μήνου. Από αυτή τη άποψη, η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν ανάλογα σήματα αγορών. Διακρίνουμε την ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛΑΣ, ΣΕΝΕΡ και ΣΑΡ. Είναι οι μετοχές που πιθανόν να αγοράσουμε αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά το αγκίστρι του σημειώνοντας νέο υψηλό άνω των 660 μονάδων.

Υποτιμημένες μετοχές : Παρά το ισχυρό 15νθήμερο ράλι του ΓΔ +11,20%, υπάρχουν αρκετές υποτιμημένες μετοχές. Με κριτήριο την απόστασή τους από το υψηλό 4μήνου είναι Μμε χθεσινές τιμές οι, ΕΛΛΑΚΤ -38%, ΙΝΤΚΑ -50%, ΙΝΛΟΤ -43%, ΜΙΓ -31%, ΑΝΕΜΟΣ -17%, και ΛΑΜΔΑ -14%. Αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν κατά την γνώμη μας οι δυο τελευταίες καθώς ανήκουν σε εταιρίες με ανοδικά κερδοφόρο 9μηνο 2018.

Και πάλι ζητούμε συγνώμην από του συνδρομητές που το χθεσινό σχόλιο, ενώ είχε γραφτεί, λόγω λανθασμένου χειρισμού δεν αναρτήθηκε στην στήλη του Δ. Δημόπουλου του οποίου πάγια πολιτική είναι να δημοσιεύει σχόλιο του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου καθ’ όλες τις εργάσιμες ημέρες του χρόνου.

 

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text