Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Πτωτικό ξεκίνημα της εβδομάδας στις διεθνείς αγορές - (10/12/2018)

Πτωτικό ξεκίνημα της εβδομάδας στις διεθνείς αγορές - (10/12/2018)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πτωτικό ξεκίνημα της εβδομάδας στις διεθνείς αγορές - (10/12/2018)

Πτωτικά ξεκίνησαν οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ σήμερα 10/12/2018. Στις 5:30 μμ, ο δείκτης Dow Jones, βρισκόταν στις 24,176.13 μονάδες (-0,87%). Όσο προχωρούσε η συνεδρίαση, οι ζημιές διευρύνονταν.

Οι άλλοι δείκτες: S&P 500: 2,613.82 (-0,75%). Nasdaq-100: 6.956,74 (-0,26%). Russell 2000: 1.435,66 (-0.82%).


Ο S&P 500, διαγραμματικά,κινείται κάτω από τον ΚΜΟ200 και -με βάση το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” βρίσκεται εκτός αγοράς. Παράλληλα, την Παρασκευή, δόθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο- σήμα εξόδου και από τις παραλλαγές των “εξομαλυντών 3 και 5 ημερών” (οι οποίοι είναι πιο “αργοί” δείκτες και μερικές φορές κινούνται με καθυστέρηση). Δείτε στο απόλυτο σύστημα.


Κατά την προηγούμενη εβδομάδα, τα κυρίαρχα σημεία ανησυχίας ήταν η αντιστροφή στην καμπύλη αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων δημιουργούν ένα ανήσυχο κλίμα για τους επενδυτές και τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης. Στις ανησυχίες αυτές προστίθενται και η αβεβαιότητα στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, αφού ήδη το “χρονόμετρο” για την εξεύρεση συμφωνίας για τις εμπορικές συναλλαγές, ήδη κυλλάει αντίστροφα (η προσθεσμία τελειώνει την 1/3/2018). Παράλληλα, οι ενδείξεις για επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, όπως και της διεθνούς οικονομίας γενικότερα, δικαιολογημένα δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα στις αγορές.


Στην Ευρώπη, οι περισσότερες αγορές κινήθηκαν έντονα πτωτικά.Ο γερμανικός DAX, ήταν σχεδόν αμετάβλητος κατά την άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης και λίγο πριν από το κλείσιμό του, υποχώρησε κατά 1.08% και βρίσκεται στις 10.672.60 μονάδες. Διαγραμματικά ο DAX κινείται κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Δεν αναμένεται να δωθεί σήμα εισόδου σύντομα.
Διαβάστε πρόσφατο σχολιασμό μας για την πορεία του DAX.

 

Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei 225, σημείωσε ισχυρή πτώση κατά 2.12% κλείνοντας στις 21.219.50 μονάδες. Ο Nikkei 225 παραμένει εκτός αγοράς, δίνοντας σήμα εξόδου και στον ΚΜΟ200 - ΕΞ5 .Σήματα Απόλυτου Συστήματος στον Nikkei 225.

Τα θέματα που κυρίως απασχολούν σήμερα τις αγορές ήταν:

- Τα όσα διαδραματίζονται, αυτές τις μέρες, στο Παρίσι, μας δείχνουν ότι, η πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη, πνέει τα λοίσθια. Δείτε περισσότερα.

 

- Ένας μεγάλος αριθμός αναλυτών, εκτιμά ότι κατά τη συνέντευξη Τύπου του κου Ντράγκι την Πέμπτη -την τελευταία συνέντευξη Τύπου για το 2018- θα δοθούν σαφή μηνύματα για τον τρόπο τερματισμού της διαδικασίας “ποσοτικής χαλάρωσης”, μέσα από την οποία έχουν ήδη κατευθυνθεί στις αγορές, περισσότερα από 2,6 τρισεκατομμύρια ευρώ.Δείτε περισσότερα.

 

- Το πετρέλαιο υποχώρησε από νωρίς τη Δευτέρα, διαγράφοντας τα κέρδη που είχαν σημειωθεί την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο OPEC και άλλοι βασικοί εξαγωγείς συμφώνησαν να μειώσουν την ακαθάριστη παραγωγή τους από τον Ιανουάριο. Δείτε περισσότερα.

 

- Η τεράστια σε μέγεθος αγορά ακινήτων της Κίνας αναμένεται να αποθερμανθεί και να υποχωρήσει περαιτέρω κατά το 2019, με μικρότερες αυξήσεις των τιμών και πτώση των πωλήσεων κατοικίας, κάτι που θα προκαλέσει επιπρόσθετη πίεση στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Δείτε περισσότερα

 

- Η διατήρηση και εξάπλωση των ταραχών που προκαλούν τα “κίτρινα γιλέκα”, με αφορμή τη φορολογία επί των καυσίμων, συνιστούν πλέον μία ανοικτή απειλή για την προεδρία Μακρόν. Δείτε περισσότερα.

 

 

 

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)

 



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text