Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Η Ισπανία αυξάνει κατά 22% τον κατώτατο μισθό.

Η Ισπανία αυξάνει κατά 22% τον κατώτατο μισθό.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Ισπανία αυξάνει κατά 22% τον κατώτατο μισθό.

Η ισπανική κυβέρνηση σκοπεύει να εγκρίνει στις 21 Δεκεμβρίου την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 22%, στα 900 ευρώ τον μήνα, ανακοίνωσε χθες ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Η αύξηση θα αρχίσει να ισχύει τον Ιανουάριο και είχε συμφωνηθεί μεταξύ του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και του κόμματος Podemos, που τάσσεται κατά της λιτότητας.

Ο Σάντσεθ προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει την υποστήριξη του Podemos, ώστε να καταφέρει να περάσει από την ισπανική Βουλή τον προϋπολογισμό του 2019, δεδομένου πως ηγείται κυβέρνησης μειοψηφίας. Η αύξηση του κατώτατου μισθού αναμενόταν αρχικά να γίνει επίσημα στις 28 Δεκεμβρίου, ωστόσο θα γίνει τελικά μέσω διατάγματος όταν συγκληθεί εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο στη Βαρκελώνη στις 21 Δεκεμβρίου. Ο Σάντσεθ έχει δηλώσει πως αυτό αποτελεί σήμα ότι η κυβέρνησή του θέλει να ενισχύσει την ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές της χώρας. Το θέμα της Καταλωνίας και η ένταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην πιο πλούσια περιοχή της Ισπανίας αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Σάντσεθ, η οποία ελέγχει λιγότερο από το 25% των εδρών στη Βουλή. Συνεπώς, οι Σοσιαλιστές του Σάντσεθ έχουν ανάγκη από την υποστήριξη του Podemos και άλλων μικρότερων κομμάτων, ώστε να περάσουν νομοσχέδια όπως ο προϋπολογισμός.

Η Ισπανία έχει καταγράψει ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης πάνω από 3% μεταξύ 2015 και 2017, γεγονός που έχει οδηγήσει στην αύξηση της τιμής των κατοικιών κατά 25% από το 2015 μέχρι σήμερα. Ωστόσο, χθες η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν σημάδια «φούσκας» στην αγορά ακινήτων. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας είπε ότι σήμερα η αγορά ακινήτων της Ισπανίας απέχει πολύ από τα επίπεδα υπερτίμησης όπου είχε φθάσει το 2008.

Πηγή: www.kathimerini.gr

 

 


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text