Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Bloomberg: Έλλειμμα 2% ενδέχεται να προτείνει η Ρώμη στις Βρυξέλλες

Bloomberg: Έλλειμμα 2% ενδέχεται να προτείνει η Ρώμη στις Βρυξέλλες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Bloomberg: Έλλειμμα 2% ενδέχεται να προτείνει η Ρώμη στις Βρυξέλλες

Η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσιονομικό έλλειμμα 2% για την επόμενη χρονιά, σε μια ένδειξη ότι η σύγκρουση μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό της γειτονικής χώρας μπορεί να αρχίσει να εξασθενεί.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Γραφείου του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, ο τελευταίος θα προτείνει νέους αριθμούς στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απόψε στις Βρυξέλλες. Η πρόταση που θα υποβληθεί στην Ε.Ε. συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο Ιταλός πρωθυπουργός με υπουργούς που είναι αρμόδιοι για τον προϋπολογισμό της χώρας.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, ανέφερε ειδικότερα ότι ο στόχος για το έλλειμμα θα είναι 2%, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο που αρχικά είχε προτείνει η ιταλική κυβέρνηση. Πάντως, αξιωματούχος του Γραφείου του Ιταλού πρωθυπουργού αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αυτό το νούμερο.

Μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, τα ιταλικά ομόλογα διεύρυναν το ράλι τους, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί κάτω από το 3% για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση της ιταλικής κυβέρνησης για έλλειμμα 2,4% προκάλεσε διένεξη με την Κομισιόν.

Πηγή: www.capital.gr

 

 


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text