Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αρχίζει να πλησιάζει τον σηματοδότη ενίσχυσης μεσοπρόθεσμων θέσεων «αγκίστρι του ΥΚ20»

Ο ΓΔ αρχίζει να πλησιάζει τον σηματοδότη ενίσχυσης μεσοπρόθεσμων θέσεων «αγκίστρι του ΥΚ20»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Θετική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,50% (στις 649 μονάδες στις 4.10 μμ), πρώτον, διασπά ανοδικά τον μέσον άξονα των 647 μονάδων του 20ήμερου εύρους του και, δεύτερον, πλησιάζει σε απόσταση 10 μονάδων το αγκίστρι (την πρώτη τοπική κορυφή μετά το διασπασθέν υψηλό κλείσιμο 20 ημερών, πάντα σε τιμές κλεισίματος) των 659 μονάδων.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τον κυλιόμενο πυθμένα του των 634μονάδων όπου διέρχεται και ο ΕΚΜΟ30 που για εμάς παίζει ρόλο stop, θα είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τις 634 μονάδες, τότε, δεδομένης της καθοδικής τάσης των ξένων δεικτών, πιθανόν να έχουμε πρόβλημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι λίγο περισσότερες των καθοδικών ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγαλύτερη μεταβολή από ±3%, εκτός της ΙΝΛΟΤ που σημειώνει πολύ μεγάλη πτώση.

Δύναμη δείχνουν οι εξής εμπορεύσιμες μετοχές :


-ΔΕΗ, ΕΛΛ, ΣΕΝΕΡ και ΑΡΑΙΓ που διασπάν ανοδικά το αγκίστρι τους ή αντίσταση – υψηλό διμήνου-τριμήνου δίδοντας σήματα ενίσχυσης θέσεων, και
-ΟΤΟΕΛ, ΜΠΕΛΑ και ΟΠΑΠ που πλησιάζουν την αντίσταση – υψηλό διμήνου-τριμήνου.

Αδυναμία δείχνουν οι,

-ΤΕΝΕΡΓ που διασπά καθοδικά οριακότατα την εμφανή στήριξη – χαμηλό τριμήνου των 6 ευρώ. Όμως, σε τιμές κλεισίματος  ενδέχεται να αποφευχθεί αυτή η διάσπαση καθόσον η μετοχή «στηρίζεται».

-ΙΝΛΟΤ που σήμερα σημειώνει πολύ μεγάλη πτώση, -8% αυτή τη στιγμή. Τέτοιες πτώσεις δεν είναι καλές για μια μετοχή καθώς δείχνουν αδυναμία του market maker αλλά και των ενδιαφερομένων θεσμικών.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text