Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018, να σταματήσει την καθοδική πορεία προς τις 600 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018, να σταματήσει την καθοδική πορεία προς τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας εμπνέει η σημερινή συνεδρίαση αφού ο ΓΔ σημειώνει και πάλι πτώση, πολύ μικρότερη από τις προηγούμενες μέρες, αυτή τη στιγμή 4.00 μμ, , -0,30%, στις 611 μονάδες, με μικρό τζίρο, 30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο ενώ η ίδια μετριότατη, ή μάλλον απογοητευτική, εικόνα επικρατεί και στους κύριους ξένους δείκτες που κάνουν σήμερα στάση στα χαμηλά έτους.

Δύο είναι οι αιτίες της απογοητευτικής πορείας του ΓΔ κατά τον φετινό μήνα Δεκέμβριο, , τα σοβαρά προβλήματα των ελληνικών τραπεζών και η μεγάλη διόρθωση των ξένων δεικτών (DAX -17% , Nasdaq -19% από το θερινό υψηλό, ΓΔ -30% από το υψηλό Μαίου).

Στο γράφημα φαίνεται καθαρά η καθοδική τάση που σπρώχνει, λόγω νόμου αδράνειας, τον ΓΔ προς νέο χαμηλό έτους, σενάριο που μπορεί να αποτραπεί μόνον με μια άμεση αναπήδηση του ΓΔ σε επίπεδα πάνω από τον ΕΚΜΟ30 ο οποίος τώρα βρίσκεται στις 631 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 630 μονάδων, η πτώση σε νέα χαμηλά έτους θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 40% με μετοχές και 60% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα μειώσει ελαφρά την μετοχική του έκθεση αν ο ΓΔ χάσει  τις 600 μονάδες.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι καθαρά πτωτικό με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/3 θετικό αλλά οι έντονα ανοδικές μετοχές με άνοδο άνω του +3% είναι ισάριθμες, 4, προς τις έντονα πτωτικές με πτώση κάτω του -3%. Οι έντονα ανοδικές είναι οι ΠΛΑΘ, ΙΚΤΙΝ, ΣΕΝΕΡ και ΜΙΓ και οι έντονα πτωτικές είναι οι, ΙΝΛΟΤ, ΑΤΤ, ΣΑΡ και ΕΥΡΩΒ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ 7 μετοχές σημειώνουν νέα χαμηλά και είναι οι, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΝΕΜΟΣ, ΠΕΙΡ, ΦΡΛΚ, ΑΤΤ, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ.

Μετοχές που παρά την δυσμενή συγκυρία τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση  στροφέα – εμφανούς αντίστασης – υψηλού διμήνου, είναι οι, ΕΕΕ, ΔΕΗ και ΣΕΝΕΡ. Εμείς προσέχουμε ιδιαίτερα την ΣΕΝΕΡ την οποία και θα αγοράσουμε σε περίπτωση που ο ΓΔ από τις τρέχουσες 610 μονάδες ανακάμψει πάνω από τις 630 όπου θα βρεθεί ο ΕΚΜΟ30 μετά λίγες μέρες.

Μετοχές που δίνουν σήματα ελάφρυνσης θέσεων με καθοδική διάσπαση πωλητικού στροφέα- εμφανούς στήριξης -  χαμηλού διμήνου, είναι οι ΕΥΔΑΠ και ΑΤΤ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, την ίδια περίπου ώρα.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text