Αρχική | Άποψη | Η Άποψη των ΜΜΕ | Η κρίσιμη επιλογή απόδοσης και κινδύνου…

Η κρίσιμη επιλογή απόδοσης και κινδύνου…

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η κρίσιμη επιλογή απόδοσης και κινδύνου…

Οι προθεσμιακές καταθέσεις αποτελούσαν ανέκαθεν την παραδοσιακή επιλογή των συντηρητικών καταθετών. Ηταν η ιδανική λύση για όσους αναζητούσαν ασφάλεια στα χρήματά τους, σε συνδυασμό με αξιόλογες αποδόσεις στοχεύοντας σε αύξηση του κεφαλαίου τους ή συμπληρωματικό εισόδημα.

Με τα επιτόκια να βρίσκονται πλέον σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ακολουθώντας την τάση που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, οι καταθέτες βλέπουν εδώ και καιρό τα χρήματά τους να μην προσφέρουν το οικονομικό συμπλήρωμα που τους βοηθούσε στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους.

Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, αναζητούν εναλλακτικές επιλογές αξιοποίησης των χρημάτων τους, οι οποίες θα τους προσφέρουν μια ικανοποιητική απόδοση, με ελεγχόμενο κίνδυνο.

Πλέον, όλο και περισσότεροι, αναγνωρίζοντας ότι η επένδυση αποτελεί μάλλον μονόδρομο για τη μακροπρόθεσμη επίτευξη αποδόσεων, επιλέγουν την τοποθέτηση μέρους των χρημάτων τους απευθείας σε Αμοιβαία Κεφάλαια που προσφέρουν πληθώρα επιλογών για όλα τα προφίλ κινδύνου.

Μέσα σε αυτή την πληθώρα, είναι συχνά δύσκολο να επιλέξει κάποιος την κατάλληλη για αυτόν λύση, την επιλογή δηλαδή που λαμβάνει υπόψη τη διαφορετική σχέση επιθυμητής απόδοσης και ανοχής κινδύνου. Επιπλέον, η σωστή διαχείριση των διαθεσίμων απαιτεί άριστη γνώση των αγορών και συνεχή παρακολούθηση.

Για αυτόν τον λόγο η τράπεζα δημιούργησε την Υπηρεσία Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων όπου ο πελάτης επιλέγει σε συνεργασία με το στέλεχος που τον εξυπηρετεί τη λύση που του ταιριάζει μέσα από προκαθορισμένες συνθέσεις χαρτοφυλακίων Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Η διαχείριση των χαρτοφυλακίων γίνεται με επαγγελματικό τρόπο, από την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Επιπλέον, η τράπεζα διαθέτει πληθώρα εναλλακτικών επιλογών, όπως:

• Τις δομημένες καταθέσεις, που παρέχουν προστασία αρχικού κεφαλαίου, κατά περίπτωση ελάχιστη απόδοση, καθώς και δυνατότητα υψηλής πρόσθετης απόδοσης που συνδέεται με την πορεία ή τη διακύμανση αγορών (ισοτιμίες νομισμάτων, χρηματιστηριακοί δείκτες, εμπορεύματα κ.λπ.) και η καταβολή της εξαρτάται από την επίτευξη μιας προκαθορισμένης συνθήκης.

• Συνδυαστικά προγράμματα, με δυνατότητα τοποθέτησης μέρους του κεφαλαίου σε προθεσμιακή κατάθεση με προνομιακό επιτόκιο, ενώ το υπόλοιπο μέρος του κεφαλαίου επενδύεται σε Αμοιβαία Κεφάλαια επιλογής του πελάτη.

• Τραπεζοασφαλιστικά προγράμματα επενδυτικού χαρακτήρα, με μακροχρόνιο ορίζοντα και με εγγύηση του συνόλου ή ενός υψηλού ποσοστού του κεφαλαίου, μέσω των οποίων ο πελάτης συμμετέχει σε χαρτοφυλάκιο Αμοιβαίων Κεφαλαίων που ταιριάζει στο προφίλ του, είτε επενδύοντας εφάπαξ το ποσό που επιθυμεί είτε επιλέγοντας να τοποθετεί ένα ποσό σε μηνιαία βάση.

Πηγή:www.tovima.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text