Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ φανερά αδύναμος κατευθύνεται σήμερα (Πέμπτη, 17/1/2019) προς την βάση των 600 μονάδων

Ο ΓΔ φανερά αδύναμος κατευθύνεται σήμερα (Πέμπτη, 17/1/2019) προς την βάση των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυσμενής για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή 4.20 μμ, να χάνει -1,30% (στις 614 μονάδες) με μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να μην προχωρούν σε ανοδική διάσπαση υψηλού 20 ημερών που εδώ και 10 μέρες κατάφεραν να πλησιάσουν.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ τείνει να καταστεί πλήρως bearish αφού βρίσκεται κάτω του ΕΚΜΟ30, κάτω από τον μέσον άξονα του εύρους Υψηλού-Χαμηλού 20 ημερών ενώ ο βραχυχρόνιος Macd ετοιμάζεται για σήμα πωλήσεων και επίσης, στο γράφημα του ΓΔ έχουν εμφανισθεί τρεις κατερχόμενες τοπικές κορυφές Ν,Μ και Π.

Τα πράγματα ξανά δυσκολεύουν και εμείς θα λάβουμε τα μέτρα μας :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 40% με μετοχές και 60% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Περιορισμένες πωλήσεις θα κάνουμε αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το ΧΚ20 των 595 μονάδων και περιορισμένες αγορές αν ο ΓΔ πετύχει ισχυρό κλείσιμο άνω του +1,50%.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ 7 μετοχές, οι τραπεζικές ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ συν τις μη-τραπεζικές ΕΛΛΑΚΤ, ΑΝΕΜΟ και ΒΙΟ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια δευτερεύουσα μετοχή, την ΕΥΑΠΣ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών / πωλήσεων με ανοδικές / καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων / στηρίξεων.

Κοντά στους αγοραστικούς στροφείς τους βρίσκονται οι, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ και ΟΤΕ. Προσέχουμε ιδιαίτερα την ΜΠΕΛΑ, την μοναδική μετοχή μεγάλης εμπορευσιμότητας που τιμάται πάνω από το υψηλό του 2007.

Νέα χαμηλά 12μήνου σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι τραπεζικές, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ και ΑΤΤ.

Το κύριο συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι η νέα καταρράκωση των τραπεζικών μετοχών με τον ΔΤΡ (-5%) να διασπά καθοδικά την σημαντική στήριξη χαμηλό τριετίας των 400 μονάδων (τώρα στις 383 μονάδες).

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text