Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Επιχειρείται σήμερα (Δευτ, 21/1/2019) ανοδική αναστροφή της δεκαήμερης διόρθωσης -4% του ΓΔ χωρίς όγκους και χωρίς την συμμετοχή των τραπεζών

Επιχειρείται σήμερα (Δευτ, 21/1/2019) ανοδική αναστροφή της δεκαήμερης διόρθωσης -4% του ΓΔ χωρίς όγκους και χωρίς την συμμετοχή των τραπεζών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Παράξενη είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,35% (στις 619 μονάδες στις 4.10 μμ) και με μικρό τζίρο (27 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), σημειώνει ήπια τοπική ανοδική αναστροφή στο άνω μισό του 20ήμερου εύρους του δηλαδή, αναστροφή υπό ανοδική μεσοβραχυχρόνια τάση, προσπαθώντας να φτάσει και να διασπάσει ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 που βρίσκεται στις 623 μονάδες (+0,70% από το τρέχον).

Ωστόσο το σημερινό ανοδικό γύρισμα είναι προβληματικό διότι εκτός από τους μικρούς όγκους δεν έχει συμμετοχή τραπεζών (ΔΤΡ -1,70% σε χαμηλά εποχής) αν και βοηθιέται από τους ξένους δείκτες οι σημαντικότεροι των οποίων (DAX, CAC, NASDAQ) έχουν ήδη διασπάσει ανοδικά το υψηλό 20 ημερών.

Συνεπώς, εμείς παραμένουμε επιφυλακτικοί και απαιτούντες σε πρώτη φάση ανοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ30 των 623 μονάδων του ΓΔ ώστε να πάρουμε κάποιο θάρρος.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, η ΔΕΗ, ο ΦΡΛΚ και το δίδυμο ΕΛΛΑΚΤ και ΑΝΕΜΟΣ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% συγκρινόμενοι με μια μετοχή, την ΠΕΙΡ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε τον ΕΛΛΑΚΤΟΡΑ που κερδίζει +5,50% με 2,5 εκατ τεμάχια. Αν δεν ξεπεράσει την κορυφή των 1,34 ευρώ της εκτίναξης της 10ης Ιανουαρίου, δεν θα δικαιολογούνται αγορές από trend following επενδυτές (τρέχουσα τιμή 1,3).

Και η ΔΕΗ θα μπορούσε να ονομασθεί μετοχή της ημέρας καθότι σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο +7% της ημέρας. Όμως, οι όγκοι της δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι, 280 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής. Η ΔΕΗ για να αγοραζόταν από trend followers θα έπρεπε να ξεπεράσει τον στροφέα των 1,50 ευρώ και ταυτόχρονα ο ΓΔ τις 623 μονάδες.

Ο ΦΡΛΚ δεν μας ενθουσιάζει καθόσον η μεγάλη σημερινή του άνοδος +5% δεν συνοδεύεται από ανάλογο όγκο (μόλις 54 χιλ τεμαχίων).

Διαγραμματικά τραβούν την προσοχή μας οι μετοχές που σήμερα σημειώνουν καλήν άνοδο πλησιάζοντας τον στροφέα τους – υψηλό τριμήνου και είναι οι, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ και ΜΛΣ.

Στον αντίποδα μας απογοητεύουν οι τραπεζικές ΠΕΙΡ και ΕΤΕ που σημειώνουν νέα χαμηλά εποχής που σημαίνει ότι οι trend followers θα πρέπει να διώχνουν κάθε σκέψη για αγορές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text