Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προχωρά σήμερα (Τρίτη, 22/1/2019) δυνατά προς ανάκτηση της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης

Ο ΓΔ προχωρά σήμερα (Τρίτη, 22/1/2019) δυνατά προς ανάκτηση της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Επανέρχονται σήμερα οι ελπίδες βιώσιμης αναστροφής στο ΧΑ με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη άνοδο +1,60% (στις 628 μονάδες) με ικανοποιητικό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκούς τους ξένους δείκτες οι περισσότεροι των οποίων έχουν ήδη ξεπεράσει το Υψηλό 20 ημερών.

Κύρια αιτία της σημερινής ανόδου θεωρούμε την αναφερθείσα ανάκαμψη των διεθνών χρηματιστηρίων.

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.00 μμ) κατορθώνει, πρώτον, να διασπάσει ανοδικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 623 μονάδες και δεύτερον, να ανακτήσει το 50% της διόρθωσης -4% των μέσων Ιανουαρίου (δηλ της κατάβασης ΗΖ στο γράφημα) βελτιώνοντας την διαγραμματική του εμφάνιση και δίδοντάς μας ελπίδες για ανοδική διάσπαση του Υψηλού 20 ημερών των 638 μονάδων (σημείο Η).

Συνεπώς, θα αναγκαστούμε σήμερα να διορθώσουμε το λάθος μας της 15ης Ιανουαρίου που πουλήσαμε το 10% του χαρτοφυλακίου μας στις 15 Ιανουαρίου επαναφέροντας την μετοχική μας έκθεση στο άνω του 50%.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +1,50% δεχόμενος σήματα αγορών από το σύστημα του προστροφέα (κοίτα σελ 59 του βιβλίου του στροφέα), το ΤΧ θα ανεβάσει την μετοχική του έκθεση από 40% σε 55% έως 65%, αναλόγως των όγκων και του μεγέθους της ανόδου (αν θα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο του +2% στον ΓΔ).

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 7/8 των 47 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/8 ενώ 11 μετοχές από το ίδιο σύνολο πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν βλέπουμε κάποια νικήτρια αλλά οι πιο εντυπωσιακές από άποψης ποσοστού ανόδου, όγκων και διαγραμματικής θέσης (κοντά σε στροφέα-υψηλό διμήνου) είναι οι, ΕΛΠΕ, ΕΛΧΑ, ΜΥΤΙΛ και ΟΤΕ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού διμήνου δίνουν σήμερα οι ΕΛΠΕ, ΙΝΤΚΑ  και ΟΤΕ.

Μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους σημειώνουν όλες οι τραπεζικές μετοχές (εκτος της προβληματικής ΠΕΙΡ) συν τις μη-τραπεζικές ΒΙΟ, ΙΝΤΚΑ, ΦΡΛΚ, ΓΕΚΤ, ΕΛΧΑ, ΙΑΣΩ, ΜΙΓ, ΑΡΑΙΓ, ΛΑΜΔΑ, ΕΧΑΕ και ΙΝΛΟΤ, οι οποίες όμως βρίσκονται σε δυσμενή για αγορές θέσεις, δηλαδή μακριά από στροφείς – υψηλά διμήνου-τριμήνου.

Ο ΔΤΡ σήμερα εκτοξεύεται κατά +4% μετά την τούμπα 100 μονάδων ή -21% των τελευταίων 10 ημερών. Παρά ταύτα, η διαγραμματική εμφάνιση του ΔΤΡ παραμένει άθλια.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ αν ο ΓΔ σπάσει τον προστροφέα του : Θα επικεντρωθεί στις αναφερθείσες ΕΛΠΕ, ΕΛΧΑ και ΜΥΤΙΛ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text