Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η σημερινή, Πέμπτης, 24/1/2019, μικρή διόρθωση του ΓΔ με μικρό τζίρο προσδίδει πλευρικό χαρακτήρα στην τάση της αγοράς

Η σημερινή, Πέμπτης, 24/1/2019, μικρή διόρθωση του ΓΔ με μικρό τζίρο προσδίδει πλευρικό χαρακτήρα στην τάση της αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μέτρια κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ δεν μπορεί να πλησιάσει τον σηματοδότη μεσοπρόθεσμων αγορών, το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών του ΓΔ, αλλά αντίθετα, γυρίζει ήπια αρνητικά (-0,60%, στις 627 μονάδες στις 3.00 μμ), γεγονός που φανερώνει «αγορά υπό αναμονή».

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να έχει σχηματίσει ένα συμμετρικό τρίγωνο με ανερχόμενους πυθμένες τους Ι, Η , Ζ και κατερχόμενες κορυφές τις, Β, Η, Κ  και σύμφωνα με την κλασσική διαγραμματική ανάλυση, όποια από τις δύο πλευρές διασπασθεί, προς τα εκεί θα ακολουθήσει πιθανή τάση.

Εμείς όμως θα θέσουμε σαν σηματοδότες μεσοπρόθεσμων πράξεων τα εξής επίπεδα :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Αγορές θα κάνει στην συνεδρίαση που ο ΓΔ θα διασπάσει ανοδικά το ΥΚ20 των 638 μονάδων και πωλήσεις όταν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον κυλόμενο πυθμένα των 616 μονάδων. Είμαστε trend followers, αγοράζουμε στο ξεκίνημα της ανόδου και πουλάμε στο ξεκίνημα της πτώσης.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ καμία δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3% επιβεβαιώνοντας το ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής.

Καμία μετοχή δεν εμφανίζει σήμερα μεγάλη δύναμη ή αδυναμία.

Ωστόσο, θετική εντύπωση μας κάνουν οι, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΕΥΔΑΠ και ΜΛΣ, που πλησιάζουν εμφανή αγοραστικό στροφέα και αρνητική οι τραπεζικές μετοχές, η ΠΕΙΡ που καταγράφει νέα χαμηλά ζωής και οι ΕΤΕ και ΑΤΤ που τα πλησιάζουν.

Ο ΔΤΡ υποχωρεί κατά -1,90% σαφώς κάτω των 400 μονάδων, στις 380, σβήνοντας τις αμυδρές ελπίδες για ανοδική αναστροφή του κλάδου.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text