Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπόρεσε σήμερα (Παρ, 25/1/2019) να διασπάσει ανοδικά τον σηματοδότη αγορών Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών

Ο ΓΔ δεν μπόρεσε σήμερα (Παρ, 25/1/2019) να διασπάσει ανοδικά τον σηματοδότη αγορών Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μέτρια κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ (-0,10%, στις 631 μονάδες στις 4.00 μμ) , ναι μεν διατηρεί την θέση του κοντά στα υψηλά μήνα, όμως απέτυχε σήμερα να διασπάσει το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 638 μονάδων το οποίο είχε πλησιάσει το πρωί σε απόσταση μόλις μιας μονάδας.

Στο γράφημα βλέπουμε πόσο κοντά στο ΥΚ20 βρίσκεται ο ΓΔ και μάλιστα κάτω από ευνοικό διεθνές περιβάλλον καθώς οι κυριότεροι ξένοι δείκτες έχουν ήδη πετύχει υψηλά μήνα, ο δε DAX Γερμανίας αυτή τη στιγμή κερδίζει +1,70% σε νέο υψηλό έτους 2019.

Περιμένουμε πιθανές θετικές εξελίξεις δηλαδή, ανοδική διάσπαση των 638 μονάδων του ΓΔ. Θα απογοητευτούμε μόνον αν ο ΓΔ γύριζε άμεσα άσχημα καθοδικά και διέσπαζε τον κυλιόμενο πυθμένα του των 616 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Θα προχωρούσαμε σε αγορές αν ο ΓΔ έκλεινε πάνω από το υψηλό 20 ημερών των 638 μονάδων, πράγμα που δεν βλέπουμε για σήμερα.

Μετοχές

Η συνεδρίαση είναι ισορροπημένη από την άποψη ότι οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν με τις καθοδικές και ότι μόνον μια μετοχή, ο ΑΝΕΜΟΣ, σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω του +3% και μόνον μια, η ΠΕΙΡ, σημειώνει μεγάλη πτώση, λίγο χειρότερη του -3%.

Ολες οι μετοχές, με 2-3 εξαιρέσεις, σημειώνουν σήμερα μικρές και μέτριες μεταβολές τιμές εντός πλευρικών σχηματισμών αναμονής, απέχουσες στο να δώσουν σήματα αγορών ή πωλήσεων.

Μια μόνον μετοχή σημειώνει σήμερα νέο υψηλό τριμήνου και είναι η ΕΥΔΑΠ και μια μετοχή σημειώνει νέο χαμηλό τριμήνου και 12μήνου, η άμοιρη ΠΕΙΡ.

Προσέχουμε την χαμηλής εμπορευσιμότητας ΜΛΣ που διακινεί σήμερα μεγάλον όγκο, περίπου 100 χιλ τεμαχίων, με μικρή άνοδο τιμής +0,40%  στα ψηλά τριμήνου. Η εταιρία έχουμε μάθει ότι προσπαθεί να λανσάρει καινοτομίες και να επεκταθεί σε γειτονικές χώρες.

Σε περίπτωση που ο ΓΔ επαναλάβει την πολιορκία του αγοραστικού στροφέα των 638 μονάδων, εμείς θα προσέχουμε αγοραστικά τις μετοχές που ήδη πολιορκούν τους δικούς τους στροφείς – υψηλά διμήνου και είναι οι, ΕΛΧΑ, ΜΛΣ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ , ΙΝΤΚΑ, ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ και ΜΟΗ. Αντίθετα, δεν βλέπουμε  καμία μετοχή να πολιορκεί αντίστροφο πωλητικό στροφέα – έγκυρη στήριξη. Και αυτό δείχνει ότι έχει βελτιωθεί το κλίμα στο ΧΑ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text