Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζονται και σήμερα, Τετ, 30/1/2019, οι προσπάθειες του ΓΔ να διασπάσει ανοδικά το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 638 μονάδων

Συνεχίζονται και σήμερα, Τετ, 30/1/2019, οι προσπάθειες του ΓΔ να διασπάσει ανοδικά το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 638 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την σημερινή συνεδρίαση όπου ο ΓΔ πολιορκεί στενά το κυλιόμενο ΥΚ20 των 638 μονάδων το οποίο κατάφερε πριν μισή ώρα να το διασπάσει οριακά αλλά τώρα, 4.10 μμ, διορθώνει ελαφρά στις 836 μονάδες (+0,20% από το χθεσινό κλείσιμο).

Όμως, το κρίσιμο θέμα για εμάς δεν είναι τόσο η ανοδική διάσπαση των 638 μονάδων την οποία εύκολα μπορεί να πραγματοποιήσει, όσο ο τζίρος με τον οποίο θα γίνει η επιχειρούμενη διάσπαση διότι βάσει των ιστορικών μας στατιστικών, οι διασπάσεις των ΥΚ20 του ΓΔ που γίνονται με τζίρο μικρότερο του μέσου τζίρου προηγηθέντος διημέρου αποτυγχάνουν καθιστάμενες ζημιογόνες (εφόσον κλείσουν με στοπ τουΕΚΜΟ30).

Γενικά, παρατηρούμε ότι ο ΓΔ εδώ και μερικές εβδομάδες ωθούμενος από βαριές μη τραπεζικές μετοχές (ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΠΕ κα) βρίσκεται σχεδόν στα ψηλά μηνός τα οποία τείνει να σπάσει ανοδικά με την βοήθεια σήμερα των χειμαζόμενων τραπεζών (αυτή τη στιγμή ΔΤΡ +0,80%, κοντά στα χαμηλά τριετίας κάτω των 400 μονάδων).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 638 μονάδες (+0,44%) με τζίρο άνω των 30,5 εκατ (του μέσου τζίρου κυλιομένου διημέρου), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 55% σε 70% έως 80%  επι του κεφαλαίου του, εξαρτωμένου από το ύψος των όγκων και το μέγεθος ανόδου του ΓΔ.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς επιβεβαιώνει την σημερινή άνοδο του ΓΔ καθώς τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται θετικά και το ¼ αρνητικά ενώ δύο μετοχές, ΙΑΣΩ και ΜΥΤΙΛ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Για να μην μακρηγορούμε σε μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση σαν την σημερινή, ας δούμε κατευθείαν ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ σε περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 838 μονάδες με τζίρο άνω των 30,5 εκατ : Στο στόχαστρό μας βρίσκονται δύο μετοχές, οι ΜΥΤΙΛ και ΕΛΛ, που σήμερα διασπούν ανοδικά έγκυρο στροφέα - αντίστασή τους – υψηλό διμήνου-τριμήνου με σχετικά μεγάλους όγκους.

Δευτερευόντως προσέχουμε τις μετοχές που πλησιάζουν τον δικό τους στροφέα με μικρότερους όγκους και είναι οι, ΕΛΠΕ, ΣΕΝΕΡ, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΧΑ, και από τις υπερπωλημένες προσέχουμε την ΕΧΑΕ.

Θα ανακοινώσουμε το απόγευμα ποιες μετοχές αγοράσαμε στο σημερινό κλείσιμο εφόσον βέβαια ο ΓΔ θα έχει πληρώσει τις αναφερθείσες συνθήκες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text