Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 6.2.2019) να διασπάσει το υψηλό τριμήνου των 660 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 6.2.2019) να διασπάσει το υψηλό τριμήνου των 660 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση από την άποψη ο ΓΔ (+0,60%, στις 656 μονάδες στις 3.30 μμ) επιχειρεί μια σημαντική διάσπαση, αυτή του υψηλού κλεισίματος τριμήνου των 660 μονάδων, η οποία αν πραγματοποιηθεί σε τιμές κλεισίματος τότε κατά την θεωρία του εβδομαδιαίου και μηνιαίου κανόνα του Donchian, θα αλλάξει η τάση της αγοράς από καθοδική σε ανοδική που σημαίνει ανατροφοδότηση τάσης προς νέα υψηλά εποχής.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι το εγχείρημα θα έχει επιτυχία μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα καθώς οι τζίροι ενισχύονται με ήπιο τρόπο (ο σημερινός μπορεί να φτάσει και τα 40 εκατ) ενώ οι ξένοι δείκτες ήδη έχουν πλησιάσει ή ξεπεράσει τα δικά τους υψηλά τριμήνου.

Η αισιοδοξία μας θα παύσει εάν ο ΓΔ γυρίσει απότομα άσχημα καθοδικός και σπάσει τον ΕΚΜΟ30 που βρίσκεται στις 630 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 659 μονάδες (+1%), το ΤΧ θα αυξήσει οριακά την μετοχική του έκθεση από 80% σε 85%.

Μετοχές

Η αναλογία ανοδικών /καθοδικών μετοχών είναι αυτή τη στιγμή 6 προς 4 αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι ο σχετικά μεγάλος αριθμός μετοχών που σημειώνουν μεγάλες ανόδους. Από τις 47 μετοχές που παρακολουθούμε πριν δυο ώρες 15 μετοχές σημείωναν άνοδο άνω του +3%, αλλά αυτή τη στιγμή ο αριθμός τους έχει περιοριστεί στις 11 και είναι οι, ΙΝΛΟΤ +6,5%, ΜΙΓ +6%, ΓΕΚΤ +4,72%, ΠΕΙΡ +4,28%, ΔΕΗ +4,12%, ΑΝΕΜΟΣ +4,10%, ΟΛΠ +3,66%, ΕΤΕ +3,30% ΕΛΛΑΚΤ +3,30%, ΙΝΤΚΑ _33,20% και ΕΧΑΕ +3,12%.

Εξ αυτών μεγάλους όγκους διακινούν οι , ΟΛΠ, ΑΝΕΜΟΣ και ΕΛΛΑΚΤ ενώ σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών διμήνου ή τριμήνου δίνουν οι ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ, ΓΕΚΤ, ΑΝΕΜΟΣ και ΟΛΠ.

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 659 μονάδες, το ΤΧ θα αγοράσει ή ΑΝΕΜΟ ή ΟΛΠ που δίνουν σήματα αγορών με μεγάλους όγκους.
Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text