Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 203 | Τα νέα εργαλεία ανάλυσης, κάνουν τη χρηματιστηριακή ενημέρωση πιο ποιοτική, πιο έγκυρη και πιο χρήσιμη!

Τα νέα εργαλεία ανάλυσης, κάνουν τη χρηματιστηριακή ενημέρωση πιο ποιοτική, πιο έγκυρη και πιο χρήσιμη!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα νέα εργαλεία ανάλυσης, κάνουν τη χρηματιστηριακή ενημέρωση πιο ποιοτική, πιο έγκυρη και πιο χρήσιμη!

Τόσο στα προηγούμενα τεύχη του Χ&Α, όσο και στα σχόλια που γράφουμε στο site κάθε τόσο, επιμένουμε ότι η χρηματιστηριακή αγορά, ήδη από το 2016, με αργό ρυθμό (ίσως γι’ αυτό δε γίνεται εύκολα αντιληπτό από το ευρύτερο κοινό) έχει εισέλθει σε ένα νέο μακροχρόνιο ιστορικό κύκλο. Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών και οι σοβαρότατες μεταβολές που συμβαίνουν σε επίπεδο τιμών στη χρηματιστηριακή αγορά, σταδιακά αποδεικνύουν την ορθότητα της θέσης μας.

Στόχος μας, στο περιοδικό Χ&Α είναι να δημιουργήσουμε τα εργαλεία και το περιβάλλον, ώστε το επενδυτικό κοινό να παρακολουθεί καλύτερα τις εξελίξεις και τα στατιστικά της χρηματιστηριακής αγοράς και παράλληλα να εμπεδώσει μία κουλτούρα ορθής και κερδοφόρας ενασχόλησης με αυτή. Από την πλευρά μας, έχουμε ήδη μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, έχουμε διορθώσει πολλά στο ύφος της νέας προσέγγισής μας προς το επενδυτικό κοινό και φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία καλύτερων -και κερδισμένων- συναλλασσόμενων και επενδυτών.

 

Στην προσπάθειά μας αυτή, χρησιμοποιούμε -όσο μπορούμε και με τα μέσα που διαθέτουμε- την τεχνολογία. Και η τεχνολογία, σε συνδυασμό με το επίπεδο γνώσεων, αλλά και την εμπειρία της ομάδας μας, επιτρέπει να δημοσιεύουμε επεξεργασμένα στοιχεία, με τρόπο που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε όταν το Χ&Α κυκλοφορούσε σε χάρτινη έκδοση.

 

Στο τεύχος αυτό έχουμε μία πλήρη ανάλυση των χαρτοφυλακίων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Εμφανίζουμε τα μετοχικά χαρτοφυλάκια των 64 από τα κυκλοφορούντα 604 Αμοιβαία Κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί σε μετοχές. “Ακτινογραφούμε” το χαρτοφυλάκιο του κάθε Αμοιβαίου Κεφαλαίου. Και, όπως θα διαβάσετε στις σελίδες της μελέτης, τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα και -κυρίως- χρήσιμα, όχι τόσο για τους μεριδιούχους των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, αλλά γι’ αυτούς που συναλλάσσονται ή επενδύουν σε μετοχές.

 

Σε άλλες σελίδες, παρουσιάζουμε μία πλήρη ανάλυση των στατιστικών στοιχείων των συναλλαγών του έτους 2018. Εκεί θα δείτε πώς αναλύεται η εμπορευσιμότητα κάθε μετοχής, ή  ποιές μετοχές είναι “ασφαλείς” (από άποψη εμπορευσιμότητας) για να τοποθετηθεί κάποιος ή έστω για να κάνει μία γρήγορη “κερδοσκοπική” συναλλαγή. Θα δείτε πολλά στοιχεία που είμαι βέβαιος ότι θα σας φανούν χρήσιμα. Παράλληλα, δημιουργήσαμε την εφαρμογή, ώστε την ανάλυση αυτή να την κάνουμε και σε εβδομαδιαία βάση, με τρέχοντα στοιχεία.

 

Τέλος, θα βρείτε και μία πολύ ενδιαφέρουσα στατιστική μελέτη, σχετική με τη συμπεριφορά των μετοχών κατά τα χρόνια της κρίσης (2009-σήμερα). Σε μερικούς από τους πίνακες της ανάλυσης αυτής, είναι εμφανής -τόσο εμφανής που πολλοί θα πουν ότι “φωνάζει”- η δομική μετατόπιση των τιμών προς ανώτερες κατηγορίες, μία κίνηση που ξεκίνησε από το 2016. Με εργαλεία ανάλυσης, όπως αυτά που παρουσιάζουμε, μπορούμε να “ανιχνεύσουμε” κάθε σημαντική μεταβολή της αγοράς, πριν αυτή γίνει αντιληπτή από τους περισσότερους.

 

Με όλα αυτά, θέλω να πω ότι, σταδιακά, προβάλλουμε τις νέες μας δυνατότητες και το νέο μας πρόσωπο. Ένα περιοδικό διεθνών προδιαγραφών, που είναι γεμάτο από εργαλεία ανάλυσης που βοηθούν τον συναλλασσόμενο και τον επενδυτή να κατανοήσει γιατί συμβαίνει κάτι. Και βέβαια, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της πορείας, μίας πορείας που θα ακολουθεί βήμα προς βήμα την πορεία της αγοράς. Παρακολουθείτε το, καθημερινά!

 

Με το τεύχος αυτό, μπαίνουμε πλέον σε μία κανονικότητα στην έκδοσή μας και στην καθημερινή ενημέρωση των ειδικών, συνδρομητικών σελίδων του site. Είμαι ευτυχής που, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίσαμε, πετύχαμε να ξανακυκλοφορήσουμε έγκαιρα το περιοδικό μας, προλαβαίνοντας αυτό το νέο ιστορικό κύκλο του Χρηματιστηρίου, στην αρχή του.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text