Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανακτά σήμερα (Δευτ, 11/2/2019) τις 650 μονάδες και πλησιάζει το σημαντικό υψηλό τριμήνου των 659 μονάδων

Ο ΓΔ ανακτά σήμερα (Δευτ, 11/2/2019) τις 650 μονάδες και πλησιάζει το σημαντικό υψηλό τριμήνου των 659 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Θετική είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μέτρια άνοδο +0,80% (στις 655 μονάδες στις 3.50 μμ) , με μικρό τζίρο (22 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανοδικούς τους ευρωπαικούς δείκτες οι οποίοι μετά την σχετικά βαθιά διόρθωση της περασμένης εβδομάδας ξανά αρχίζοουν να κινούνται προς τα υψηλά τριμήνου τους.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, η μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι καθαρά ανοδική με υπέρβαση της κυλιόμενης κορυφής Η των 654 μονάδων και με ορμή προς το σημαντικό υψηλό τριμήνου της κορυφής Ν των 649 μονάδων την οποίαν αν διασπάσει ανοδικά, τότε η μεσομακροπρόθεσμη τάση αναστρέφεται από καθοδική σε ανοδική με ενίσχυση του ανερχόμενου momentum.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ ξεπεράσει το αγκίστρι H των 654 μονάδων (+0,75% από το κλείσιμο Παρασκευής) , το ΤΧ θα αυξήσει περαιτέρω την μετοχική του έκθεση από 85% σε 90%. Αν κλείσει πάνω από το υψηλό κλείσιμο τριμήνου της κορυφής Ν των 659 μονάδων, τότε θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση στο 95%.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΑΛΦΑ, ΑΝΕΜΟΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΒΙΟ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει η ΑΡΑΙΓ και με ανοδική διάσπαση αγκιστριού οι ΑΝΕΜΟΣ και ΕΛΧΑ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα οι, ΚΡΙ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛΑΚΤ και ΕΛΠΕ. Οι τρείς τελευταίες μετοχές έχουν και ανερχόμενο OBV που σημαίνει ότι «μαζεύονται».

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΧΑ, ΙΝΤΚΑ, ΑΝΕΜΟΣ, ΜΠΕΛΑ, ΠΛΑΘ, ΣΕΝΕΡ και ΒΙΟ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά τριμήνου γεγονός που σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε ανοδική αγορά παρά του ότι ο ΓΔ δεν έχει λάβε σήματα αγορών από το υψηλό τριμήνου, από τον ΑΚΜΟ200 και από τον ΕΚΜΟ(15-80) οι οποίοι δείκτες οριοθετούν την μεσομακροπρόθεσμη τάση.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το αγκίστρι των 654 μονάδων. Θα αγοράσει μια από αυτές που διασπούν τον στροφέα ή αγκίστρι τους δηλαδή μια από τις ΑΝΕΜΟ, ΕΛΧΑ και ΑΡΑΙΓ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text