Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 20/2/2019) για δεύτερη μέρα η κατοχύρωση του υψηλού τριμήνου των 660 μονάδων του ΓΔ

Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 20/2/2019) για δεύτερη μέρα η κατοχύρωση του υψηλού τριμήνου των 660 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,30%, στις 668 μονάδες, στις 4.00 μμ) μετά από δίμηνη ανάκαμψη ύψους σχεδόν +12%, αντί να προχωρήσει σε διόρθωση (προς έξοδο των κερδισμένων βραχυχρονίων), κρατά γερά τα κέρδη του δείχνοντας δύναμη και ικανότητα για ψηλότερα επίπεδα.

Ο σημερινός τζίρος είναι μέτριος, 35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, που σημαίνει ότι δεν εμφανίζονται επιθετικοί αγοραστές ή πωλητές ενώ οι ξένοι δείκτες κινούνται ευνοϊκά για το ΧΑ, κοντά στα υψηλά του τριμήνου τους (ο σημαντικός Nasdaq σε νέα υψηλά τριμήνου).

 

Η αισιοδοξία μας θα μετριασθεί αν ο ΓΔ διορθώσει άσχημα διασπώντας καθοδικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 645 μονάδων ενώ θα γυρίσουμε σε απαισιοδοξία αν η απευκταία διόρθωση του ΓΔ διασπάσει καθοδικά το κύριο stop loss μας, το ΧΚ20 των 630 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή υπερτερούν σε αριθμό των καθοδικών ενώ μόνον μια μετοχή σημειώνει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3%, η ΙΝΛΟΤ.

Η μετοχή της ημέρας : η λογιστικά προβληματική ΙΝΛΟΤ παλεύει να κερδίσει νέες δουλειές σε διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Τουρκία κλπ) κάνοντας το γράφημα της μετοχής της ασταθές. Πριν λίγες μέρες η μετοχή της υπέστη βαριές διανομές αλλά σήμερα ανακτά με δύναμη (+5% με 350 χιλ τεμάχια) το  επίπεδο του μισού ευρώ από ενάμιση που είχε προ δωδεκαμήνου. Η κύρια τάση της μετοχής είναι καθοδική και θα πρέπει να ξεπερασθούν τα 65 λεπτά του ευρώ για να μετατραπεί σε ανοδική.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων επιβεβαιώνοντας την φάση ανάπαυλας που εμφανίζει σήμερα η αγορά.

Όμως, αφού η κύρια τάση του ΓΔ είναι εδώ και δέκα μέρες ανοδική, καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα χαμηλά τριμήνου ενώ 6 μετοχές πετυχαίνουν νέα υψηλά τριμήνου και είναι οι : ΜΥΤΙΛ (επιτέλους έσπασε τα 9 ευρώ μετά από οκτάμηνη παρατεταμένη διόρθωση), ΙΝΤΚΑ, ΛΑΜΔΑ (αναμένονται εξελίξεις στο μέτωπο του Ελληνικού), ΑΔΜΗΕ (χωρίς  να έχει απομακρυνθεί από τον προσφάτως διασπασθέντα στροφέα της των 1,66 ευρώ), ΟΠΑΠ και ΤΕΝΕΡΓ (πλησιάζει το πρόσφατο υψηλό 8ετίας των 6,5 ευρώ).

Μετοχές που τείνουν να διασπάσουν ανοδικά τον μεσομακροχρόνιο στροφέα τους : έχουν απομείνει οι, ΟΤΕ, ΚΟΥΕΣ και ΕΛΠΕ ενώ οι ΕΛΛ και ΜΛΣ, τείνουν να διασπάσουν ανοδικά σχηματισμό ανάπαυλας. Καλοβλέπουμε τις τρεις τελευταίες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text