Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 21/2/2019) η ανάκαμψη της αγοράς με τον ΓΔ να αφήνει πίσω του τον στροφέα των 660 μονάδων και να πλησιάζει τις 680 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 21/2/2019) η ανάκαμψη της αγοράς με τον ΓΔ να αφήνει πίσω του τον στροφέα των 660 μονάδων και να πλησιάζει τις 680 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητικά κινείται και σήμερα η αγορά καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1,00% (στις 678 μονάδες, στις 3.00 μμ) και με μέτριο τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ξεπερνά ένα – ένα τα εμπόδια δηλαδή, τις αντιστάσεις των 640 μονάδων (ΥΚ20), των 650 μονάδων (στρογγυλό επίπεδο) και των 660 (υψηλό τριμήνου) εδραιώνοντας την ανοδική τάση με στόχο τις 700 μονάδες.

Ο ΓΔ δεν έχει καταστεί ακόμα «υπεραγορασμένος». Προς τούτο θα πρέπει, σύμφωνα με τα στατιστικά μας (κοίτα βιβλίο στροφεα, εκδ Eurocapital)  να ξεπεράσει το +13% από το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο των 20 ημερών και τώρα βρίσκεται στο +8%. Παράλληλα, οι ξένες αγορές, ώριμες και αναπτυσσόμενες, βρίσκονται και αυτές σε ανοδική τάση κοντά στα προσφάτως ανακτηθέντα υψηλά τριμήνου.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα θα κάνει τις τελευταίες του τοποθετήσεις αγοράζοντας 1000 μετοχές ΙΚΤΙΝ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 5 μετοχές, οι ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΤΤ, ΙΚΤΝ και ΓΕΚΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +8%.

Η μετοχή της ημέρας : έχουμε δυο υποψήφιες, την ΕΤΕ που σημειώνει την μεγαλύτερη σε εμπορεύσιμη μετοχή άνοδο της ημέρας +8% με μεγάλο τζίρο, κοντά στα 6 εκατ μέχρις στιγμής, έχοντας καταφέρει να είναι η μοναδική τραπεζική μετοχή που ξεπέρασε το υψηλό τριμήνου και ο ΙΚΤΙΝ που πριν 2-3 ώρες έδινε σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου με μεγάλη άνοδο +5,50% και μεγάλο όγκο 80 χιλ τεμαχίων, αλλά που τώρα διορθώνει λίγο κάτω από τον ίδιο στροφέα.

Μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών δίνει σήμερα μόνον η ΑΔΜΗΕ με ανοδική διάσπαση αγκιστριού (της πρώτης τοπικής κορυφής μετά από διασπασθέντα στροφέα).

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αντίστασης – υψηλού τριμήνου ο αναφερθείς ΙΚΤΙΝΟΣ , το ΠΛΑΙΣΙΟ και τα ΕΛΠΕ.

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚΤ, ΜΙΓ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΝΕΜΟΣ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέο χαμηλό εποχής (κινδυνεύει μόνον ο ΑΒΑΞ).

Μεγάλους ανοδικούς όγκους διακινούν σήμερα οι, ΕΤΕ, ΙΚΤΙΝ, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΕΧΑΕ, ΙΝΤΚΑ. Η ανοδική τάση καλά κρατεί.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text