Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Απόλυτο Σύστημα | Σήμα εισόδου στην αγορά - Απόλυτο σύστημα συναλλαγών (26/2/2019)

Σήμα εισόδου στην αγορά - Απόλυτο σύστημα συναλλαγών (26/2/2019)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σήμα εισόδου στην αγορά - Απόλυτο σύστημα συναλλαγών (26/2/2019)

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση δόθηκε “σήμα εισόδου” από την παραλλαγή “Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών - Υψηλό / Χαμηλό” (ΚΜΟ200-ΥΧ20) του “απόλυτου συστήματος”. Δηλαδή, έχει υπάρξει ανοδική διάσπαση της καμπύλης του ΚΜΟ-200 ημερών από την καμπύλη του Γενικού Δείκτη και παράλληλα, η τιμή του Γενικού Δείκτη είναι η υψηλότερη των 20 τελευταίων συνεδριάσεων.

Όπως είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο σχόλιό μας, εισήλθαμε σήμερα στην αγορά με το σήμα της συγκεκριμένης παραλλαγής. Είναι νωρίς για να γνωρίζουμε με ποιά (από τις 4 βασικές) παραλλαγή θα πουλήσουμε. Θα περιμένουμε να εξελιχθεί η κίνηση της αγοράς και, έγκαιρα θα αποφασίσουμε και θα σας ενημερώσουμε. Προς το παρόν και μέχρι να αναφέρουμε για το θέμα αυτό, κινούμαστε με βάση τα σήματα του ΚΜΟ200-ΥΧ20.

 

Με τη σημερινή ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200 ημερών, σήμα εισόδου έδωσαν η παραλλαγή του απλού ΚΜΟ-200 ημερών και η ΚΜΟ200-ΥΧ20. Οι υπόλοιπες παραμένουν ακόμη εκτός αγοράς. Εάν και αύριο ο ΓΔ παραμείνει πάνω από την καμπύλη του ΚΜΟ-200, θα υπάρξει σήμα εισόδου και για την παραλλαγή “Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών - Φίλτρο μίας ημέρας” (ΚΜΟ200-Φ1) και μεθαύριο από την παραλλαγή του φίλτρου 2 ημερών.

Οι παραλλαγές των “εξομαλυντών” 3 και 5 ημερών, παραμένουν ακόμη εκτός αγοράς. Για να ενεργοποιηθεί και σ’ αυτούς σήμα εισόδου, θα πρέπει η καμπύλη του ΚΜΟ-200 να αρχίσει να ανεβαίνει (να πάρει θετική κλίση). Αυτό όμως δεν αναμένεται να συμβεί κατά τις αμέσως επόμενες μέρες. Εκτιμούμε ότι, οι παραλλαγές αυτές, θα μπορούσαν να δώσουν σήμα εισόδου μετά από τουλάχιστον μετά από 10 ή 15 συνεδριάσεις, αφού η κλίση του ΚΜΟ-200 δε μπορεί να γίνει άμεσα θετική.

Δείτε τη σημερινή θέση των βασικών παραλλαγών του “απόλυτου συστήματος” (δείτε εδώ).

Αν αύριο σημειωθεί πτώση του Γενικού Δείκτη και αυτός υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο της καμπύλης του ΚΜΟ-200 ημερών, θα υπάρξει σήμα εξόδου (πωλήσεων);

Όχι, αυτό δε θα συμβεί. Για να υπάρξει κάποιο σήμα εξόδου στις επόμενες μέρες, θα πρέπει να βρεθεί ο ΓΔ κάτω από την καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών και παράλληλα να σημειωθεί νέα χαμηλότερη τιμή 20 ημερών. Με βάση τα σημερινά στοιχεία, η χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 20 ημερών βρίσκεται στις 634 μονάδες. Συνεπώς, η άμεση έξοδος -εκτός απροόπτου- φαντάζει δύσκολη.

Με όλες τις παραπάνω -συχνά κουραστικές- λεπτομέρειες, θέλουμε να τονίσουμε ότι, καθώς ξεκινάμε, όλοι μαζί, την παρακολούθηση ενός χαρτοφυλακίου που κινείται με έναν κάπως πρωτότυπο τρόπο, θέλουμε να υπογραμμίσουμε τη διαφάνεια στις κινήσεις και την απόλυτη πειθαρχία στους κανόνες που έχουν τεθεί (και περιγράφονται στο βιβλίο “Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών”). Άλλωστε, οι ηλεκτρονικές αυτές σελίδες συνιστούν μία απόλυτη εφαρμογή των όσων περιγράφονται στο συγκεκριμένο βιβλίο.

 

Με την εμφάνιση του σήματος εισόδου, προχωρήσαμε στην πλήρη (κατά 100%) είσοδό μας στην αγορά, αγοράζοντας σε τιμές κλεισίματος της σημερινής συνεδρίασης, τις μετοχές που είχαμε αναφέρει στο σχόλιο της 19/2/2019 (στις συνδρομητικές σελίδες - δείτε εδώ).

Δείτε τη σύνθεση και τα δεδομένα του χαρτοφυλακίου (στις συνδρομητικές σελίδες μόνο).

Σύμφωνα με τους κανόνες του συστήματος, θα ρευστοποιήσουμε το σύνολο των θέσεών μας όταν δοθεί “σήμα εξόδου”.

Τί περιμένουμε από την αγορά; Πάντα πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας ότι η αγορά είναι απρόβλεπτη, ιδίως σε ένα περιβάλλον όπως αυτό που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ξαφνικά. Βεβαίως, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μας προστατεύουν οι κανόνες του συστήματος, αφού θα μας οδηγήσουν άμεσα σε έξοδο από την αγορά.

Όμως, με βάση την εμπειρία μας στη λειτουργία του συστήματος, αλλά και τις εκτιμήσεις μας, όπως τις έχουμε διατυπώσει κατά το τελευταίο διάστημα, είμαστε αισιόδοξοι ότι η πράξη που άνοιξε σήμερα θα είναι σημαντικά κερδοφόρος. Όμως, αυτό θα το παρακολουθούμε σε τακτική βάση.

Υπάρχει περίπτωση να αποδειχθεί ζημιογόνο το σημερινό σήμα; Πάντα υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Όμως, ακόμη και αν είναι ζημιογόνο, οι ζημιές θα είναι μικρές και σε καμία περίπτωση δε θα καταστρέψουν το χαρτοφυλάκιό μας.

 

Το Χαρτοφυλάκιο “μηνιαίων καταβολών” του απόλυτου συστήματος

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, παράλληλα με το κανονικό (εφ’ άπαξ καταβολής του προς επένδυση κεφαλαίου) χαρτοφυλάκιο, θα λειτουργούσαμε και ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο βασίζεται στη μέθοδο των “τακτικών μηνιαίων καταβολών” ενός συγκεκριμένου ποσού.

Καθώς οι πράξεις επί του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου επίσης βασίζονται στα σήματα του “απόλυτου συστήματος”, η κίνησή του ξεκίνησε σήμερα.
Δείτε μία περιγραφή των χαρτοφυλακίων αυτού του είδους (δείτε εδώ).

Δείτε τη σύνθεση και την εξέλιξη του χαρτοφυλακίου (στις συνδρομητικές σελίδες μόνο).


(Η παρούσα σελίδα είναι ένα απόσπασμα της συνδρομητικής σελίδας που δημοσιεύτηκε σήμερα. Εφόσον είστε συνδρομητές, δείτε τη συνδρομητική σελίδα.)

 

(Τα στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης)

Με άνοδο 0,88% έκλεισε σήμερα, 26/2/2019, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου, ο οποίος έκλεισε στις 692,84 μονάδες. Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε στα 51,25 εκατομμύρια ευρώ. Η καθαρή αξία ήταν 50,08 εκατ. ευρώ όσο και τα πακέτα έφτασαν τα 1,17 εκατ. ευρώ . Ο παραπάνω τζίρος κινείται κάτω απο τον μέσο όρο των τελευταίων 20 συνεδριάσεων (33,1 εκατομμύρια), αλλά και των τελευταίων 200 (37,2 εκατ. ευρώ).

 

Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 688,26 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 0,62 μονάδες την ημέρα.

Σήμερα η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρέθηκε πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 0,66% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Υπήρξε σήμα "εισόδου" (αγορών) για την παραλλαγή του "απλού κινητού μέσου όρου" και την παραλλαγή του "ΚΜΟ-200 ημερών σε συνδυασμό με το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών".

 

Δείτε το διάγραμμα σε link

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text