Αρχική | Προηγ. Τεύχη | Χ&Α - 204 | Εκπαιδευτικό Χαρτοφυλάκιο: Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών

Εκπαιδευτικό Χαρτοφυλάκιο: Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σήμα εισόδου στην αγορά!

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 26/2/2019 δόθηκε “σήμα εισόδου” από την παραλλαγή “Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών - Υψηλό / Χαμηλό” (ΚΜΟ200-ΥΧ20) του “απόλυτου συστήματος”. Δηλαδή, σημειώθηκε ανοδική διάσπαση της καμπύλης του ΚΜΟ-200 ημερών από την καμπύλη του Γενικού Δείκτη και παράλληλα, η τιμή του Γενικού Δείκτη είναι η υψηλότερη των 20 τελευταίων συνεδριάσεων.Όπως είχαμε ενημερώσει σε σχόλιό μας στις καθημερινές σελίδες του “Απόλυτου Συστήματος”, εισήλθαμε στην αγορά αμέσως μόλις δόθηκε το “σήμα της συγκεκριμένης παραλλαγής. Είναι νωρίς για να γνωρίζουμε με ποιά (από τις 4 βασικές) παραλλαγή θα πουλήσουμε. Θα περιμένουμε να εξελιχθεί η κίνηση της αγοράς και, έγκαιρα θα αποφασίσουμε και θα σας ενημερώσουμε. Προς το παρόν και μέχρι να αναφέρουμε για το θέμα αυτό, κινούμαστε με βάση τα σήματα του ΚΜΟ200-ΥΧ20.

Με τη σημερινή ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200 ημερών, σήμα εισόδου έδωσαν η παραλλαγή του απλού ΚΜΟ-200 ημερών και η ΚΜΟ200-ΥΧ20. Οι υπόλοιπες παραμένουν ακόμη εκτός αγοράς. Τις επόμενες μέρες (27/2/2019 και 28/2/2018), με τη σειρά τους, έδωσαν σήματα εισόδου και οι παραλλαγές “Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών - Φίλτρο μίας ημέρας” (ΚΜΟ200-Φ1) η παραλλαγή του φίλτρου 2 ημερών.

Οι παραλλαγές των “εξομαλυντών” 3 και 5 ημερών, παραμένουν ακόμη εκτός αγοράς. Για να ενεργοποιηθεί και σ’ αυτούς σήμα εισόδου, θα πρέπει η καμπύλη του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών να αρχίσει να ανεβαίνει (να πάρει θετική κλίση). Αυτό όμως δεν αναμένεται να συμβεί κατά τις αμέσως επόμενες μέρες. Εκτιμούμε ότι, οι παραλλαγές αυτές, θα μπορούσαν να δώσουν σήμα εισόδου μετά από τουλάχιστον μετά από 10 ή 15 συνεδριάσεις, αφού η κλίση του δε μπορεί να γίνει άμεσα θετική.

 

Δείτε τη σημερινή θέση των βασικών παραλλαγών του “απόλυτου συστήματος” (δείτε εδώ).

 

Αν κατά τις αμέσως επόμενες μέρες σημειωθεί πτώση του Γενικού Δείκτη και αυτός υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο της καμπύλης του ΚΜΟ-200 ημερών, θα υπάρξει σήμα εξόδου (πωλήσεων);

Όχι, αυτό δε θα συμβεί. Για να υπάρξει κάποιο σήμα εξόδου στις επόμενες μέρες, θα πρέπει να βρεθεί ο ΓΔ κάτω από την καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών και παράλληλα να σημειωθεί νέα χαμηλότερη τιμή 20 ημερών. Με βάση τα σημερινά στοιχεία, η χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 20 ημερών βρίσκεται στις 634 μονάδες. Συνεπώς, η άμεση έξοδος -εκτός απροόπτου- φαντάζει δύσκολη.

 

Με όλες τις παραπάνω -συχνά κουραστικές- λεπτομέρειες, θέλουμε να τονίσουμε ότι, καθώς ξεκινάμε, όλοι μαζί, την παρακολούθηση ενός χαρτοφυλακίου που κινείται με έναν κάπως πρωτότυπο τρόπο, θέλουμε να υπογραμμίσουμε τη διαφάνεια στις κινήσεις και την απόλυτη πειθαρχία στους κανόνες που έχουν τεθεί (και περιγράφονται στο βιβλίο “Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών”). Άλλωστε, οι ηλεκτρονικές αυτές σελίδες συνιστούν μία απόλυτη εφαρμογή των όσων περιγράφονται στο συγκεκριμένο βιβλίο.

 

Με την εμφάνιση του σήματος εισόδου, προχωρήσαμε στην πλήρη (κατά 100%) είσοδό μας στην αγορά, αγοράζοντας σε τιμές κλεισίματος της σημερινής συνεδρίασης, τις μετοχές που είχαμε αναφέρει στο σχόλιο της 19/2/2019 (πρόκειται για τις μετοχές: Alpha Bank - ΑΛΦΑ, Ελληνικά Χρηματιστήρια - ΕΧΑΕ, Όμιλος Μυτιληναίος - ΜΥΤΙΛ και Φουρλής Συμμετοχών - ΦΡΛΚ).


Δείτε τη σύνθεση και τα δεδομένα του χαρτοφυλακίου (δείτε εδώ).

 

Σύμφωνα με τους κανόνες του συστήματος, θα ρευστοποιήσουμε το σύνολο των θέσεών μας όταν δοθεί “σήμα εξόδου”.


Τί περιμένουμε από την αγορά
; Πάντα πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας ότι η αγορά είναι απρόβλεπτη, ιδίως σε ένα περιβάλλον όπως αυτό που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ξαφνικά. Βεβαίως, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μας προστατεύουν οι κανόνες του συστήματος, αφού θα μας οδηγήσουν άμεσα σε έξοδο από την αγορά.

Όμως, με βάση την εμπειρία μας στη λειτουργία του συστήματος, αλλά και τις εκτιμήσεις μας, όπως τις έχουμε διατυπώσει κατά το τελευταίο διάστημα, είμαστε αισιόδοξοι ότι η πράξη που άνοιξε σήμερα θα είναι σημαντικά κερδοφόρος. Όμως, αυτό θα το παρακολουθούμε σε τακτική βάση.

Υπάρχει περίπτωση να αποδειχθεί ζημιογόνο το σημερινό σήμα; Πάντα υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Όμως, ακόμη και αν είναι ζημιογόνο, οι ζημιές θα είναι μικρές και σε καμία περίπτωση δε θα καταστρέψουν το χαρτοφυλάκιό μας.

 

 

ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ
Τεύχος 204 - 4/3/2019
Περιεχόμενα τεύχους 204

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text