Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ, διασπά σήμερα βιαίως ανοδικά το σημαντικό ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων

Ο ΓΔ, διασπά σήμερα βιαίως ανοδικά το σημαντικό ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ικανοποιητική άνοδο +1,15% (στις 703 μονάδες στις 2.40 μμ, ενώ πριν τρεις ώρες είχε φτάσει και στις 708 με ποσοστιαία μεταβολή +1,90%) και με μεγάλο τζίρο (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά ανοδικά το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων, επίτευγμα που αν διατηρηθεί μέχρι το κλείσιμο, θα ενισχυθεί η bullish ψυχολογία της αγοράς με νέο στόχο προς τις 750 μονάδες.

Όμως, η μέχρι στιγμής άνοδος +1,15% έχει και δυο μειονεκτήματα, πρώτον βασίζεται σε έναν κλάδο, το θεμελιακά εύθραυστο τραπεζικό (ΔΤΡ +5,00%, στις 525μονάδες) ενώ οι μη τραπεζικές μετοχές σημειώνουν μικρή πτώση (-0,30% σε δέκα επιλεγμένα blue chips, στις  2.30 μμ) και, δεύτερον, ο ΓΔ αυτή τη στιγμή έχει χάσει το 35% από το εενδοημερήσιο υψηλό με συνέπεια το candlestick της ημέρας να διαμορφώνεται σε οιωνεί προβληματικό διάττοντα και όχι σε bullish marubozu (που βαστά το 80% του ύψους του ημερήσιου ράλι) και που δημιουργεί βραχυχρόνια ανοδική τάση από μόνο του.

Πάντως, αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 700 μονάδες, θα έχει καταγράψει μια επιτυχία, πλήρη ή μερική, ανάλογα το ποσοστό ανόδου στο κλείσιμο, η οποία θα ενισχύσει τα θετικά αισθήματα των επενδυτών. Ωστόσο από την άλλη μεριά, ο ΓΔ έχει σχεδόν εισέλθει σε υπεραγορασμένα επίπεδα +12% από το κυλιόμενο Χαμηλό 20 ημερών και +18% από το κυλιόμενο χαμηλό διμήνου με κίνδυνο να ακολουθήσει άμεση οξεία διόρθωση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ είναι ήδη σχεδόν πλήρως αγορασμένο, οπότε δεν θα κάνει πράξεις (αγορές) σήμερα.

Μετοχές

Γράφοντας αυτές τις γραμμές, οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν μέσα σε 20 λεπτά μια αναλαμπή ( ΔΤΡ από +5% στις 2.40 μμ έχει φτάσει αυτή τη στιγμή, 3.05 μμ, στο +6,70%) με συνέπεια ο ΓΔ να πεταχτεί από +1,10% στο +1,80%) παρασύροντας το πλάτος της αγοράς από την αναλογία μισές-μισές ανοδικές – καθοδικές σε αναλογία 2 ανοδικές – μια καθοδικές ενώ μεγάλες ανόδους άνω του +3% πετυχαίνουν οι 5 τραπεζικές μετοχές συν τις μη - τραπεζικές, ΜΙΓ, ΓΡΙΒ και ΙΝΛΟΤ, και βέβαια καμία μετοχή δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Εντυπωσιακότατες είναι και οι 5 τραπεζικές μετοχές με οδηγούς τις ΠΕΙΡ +27% και ΕΤΕ +11% με μεγάλους όγκους και με ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου στις ΑΤΤ και ΕΥΡΩΒ.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου, εκτός από τις αναφερθείσες ΑΤΤ και ΕΥΡΩΒ, δίνει και η ΕΥΔΑΠ, ενώ τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΜΙΓ, ΦΡΛΚ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΛ.

Αυτή τη στιγμή, 3.15 μμ, ο ΓΔ έχει φτάσει αισίως στις 712 μονάδες (+2,40%) και θα δούμε τελικά που θα γίνει το κλείσιμο και αν και σε πιο βαθμό οι μη-τραπεζικές μετοχές θα παρασυρθούν ανοδικά από τις τραπεζικές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text