Αρχική | Ειδήσεις | Σε νέα υψηλά εποχής, άνω των 700 μονάδων και άνω του ΑΚΜΟ200, έκλεισε σήμερα (Παρ, 1/3/19) ο Γενικός Δείκτης

Σε νέα υψηλά εποχής, άνω των 700 μονάδων και άνω του ΑΚΜΟ200, έκλεισε σήμερα (Παρ, 1/3/19) ο Γενικός Δείκτης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs ήταν και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μέτρια άνοδο +0,72% (στις 712 μονάδες) με μεγάλο τζίρο (108 εκατ) και με ευνοϊκά τα διεθνή χρηματιστήρια τα περισσότερα των οποίων επίσης βρίσκονται στα υψηλά τριμήνου.

Δύο παρατηρήσεις μας προβλημάτισαν στην σημερινή συνεδρίαση, πρώτον, ότι ο ΓΔ κοντεύει να φτάσει σε υπεραγορασμένα επίπεδα (εμείς έχουμε ορίσει το +13% πάνω από το κυλιόμενο χαμηλό 20ημερών ενώ σήμερα ο ΓΔ έκλεισε +10,50% πάνω από το εν λόγω χαμηλό) με εκθετικό σχήμα καμπύλης και δεύτερον, το σημερινό ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ διαμορφώθηκε σε «ντότζι με μεγάλα πόδια» (κλείσιμο λίγο πάνω από το άνοιγμα με μεγάλο εύρος συνεδρίασης περίπου 2%) που δείχνει ενδεχόμενη κορύφωση του παρόντος ανοδικού κύματος.

Στρατηγική του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Σήμερα δεν κάναμε πράξεις, ούτε θα κάνουμε την Δευτέρα. Ούτε αγορές, γιατί είμαστε πλήρως αγορασμένοι, ούτε θα κάνουμε πωλήσεις αφού η τάση είναι καθαρά ανοδική με ορμή προς τα πάνω.

Μετοχές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 6 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΑΒΑΞ, ΓΡΙΒ, ΠΕΙΡ, ΑΡΑΙΓ και ΕΛΠΕ, πέτυχαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώσει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Αναμφίβολα ήταν η ΑΤΤ με κλείσιμο στο limit up +28,21% και με μεγάλο όγκο σχεδόν 2,4 εκατ τεμαχίων. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι το τίτλο της μετοχής της ημέρας τον κέρδισε μια μετοχή λίαν αμφιβόλων θεμελιακών στοιχείων, φαινόμενο που απαντάται σε κορυφές.

Σήματα αγορών έδωσαν σήμερα ο ΦΡΛΚ με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου και τα ΕΛΠΕ με ανοδική διάσπαση αγκιστριού αμέσως μετά από διάσπαση αντίστασης-υψηλού τριμήνου.

Έτοιμες να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι,  ΜΙΓ, ΕΛΛ, ΣΑΡ, ΠΛΑΙΣ, ΣΕΝΕΡ, ΚΡΙ, ΟΤΕ, ΑΡΑΙΓ, ΕΕΕ, ΝΗΡ και ΚΟΥΕΣ.

Αντίθετα, μόνον μια εμπορεύσιμη μετοχή, ο ΤΙΤΚ, βρίσκεται κοντά σε έγκυρη στήριξη κινδυνεύοντας να την διασπάσει καθοδικά.

Η ανοδική αγορά του ΧΑ βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη όπως δείχνουν οι πάμπολλες μετοχές που σήμερα πέτυχαν νέα υψηλά τριμήνου όπως οι, ΑΤΤ, ΓΡΙΒ, ΠΕΙΡ, ΛΑΜΔΑ, ΦΡΛΚ, ΕΥΡΩΒ, ΕΛΠΕ, ΒΙΟ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΥΔΑΠ, ΜΙΓ, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ ενώ καμία μετοχή δεν έκλεισε σήμερα σε χαμηλά τριμήνου.

Συσσωρεύσεις παρατηρήθηκαν σε αρκετές μετοχές, στις, ΑΤΤ, ΦΡΛΚ, ΕΛΠΕ, ΑΒΑΚΑ και ΓΡΙΒ αλλά παρατηρήθηκαν και διανομές στις, ΕΥΡΩΒ και ΙΝΛΟΤ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text