Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανακαταλαμβάνει σήμερα (Τετ, 6/2/19) με διστακτικό τρόπο, με μικρό τζίρο και μικρή άνοδο, τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ ανακαταλαμβάνει σήμερα (Τετ, 6/2/19) με διστακτικό τρόπο, με μικρό τζίρο και μικρή άνοδο, τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Οριακά ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ ανακτά μεν το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων αλλά με ήπιο τρόπο, με άνοδο +0,60% στις 702 μονάδες στις 2.50 μμ, και τζίρο μόλις 35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, ενώ οι ευρωπαικοί δείκτες εξακολουθούν να κινούνται, όπως και ο ΓΔ,  κοντά στα ψηλά τετραμήνου.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι η τάση είναι καθαρά ανοδική με τον ΓΔ να κινείται πάνω από τις 700 μονάδες, πάνω από τον ΑΚΜΟ200, πάνω από τον ΕΚΜΟ30, πάνω από τον μέσον άξονα του μηνιαίου του εύρους και πάνω από το ΧΚ20. Άρα, προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ανάγκης να μειώσουμε την μετοχική μας έκθεση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Αν ήταν υποαγορασμένο, πχ με 20% μετοχές και 80% μετρητά, θα ενίσχυε μερικώς τις μετοχικές του θέσεις αν ο ΓΔ ανάκαμπτε σε νέα υψηλά έτους άνω των 712 μονάδων.

Μετοχές

Σήμερα δεν έχουμε αξιόλογα συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές.

Νέα υψηλά εποχής σημειώνουν μόνον οι ΠΕΙΡ, ΠΛΑΘ και ΕΛΠΕ ενώ μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα μόνον η ΙΝΛΟΤ σαν απόηχος των μετοχικών ανακατατάξεων που ταλανίζουν τελευταία την εταιρία (προχθές ορίστηκε νέος πρόεδρος ο πατήρ Σωκράτης Κόκαλης) αλλά και του διεθνούς ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει η εταιρία (έχασε τελικά τα τυχερά παιχνίδια στην Τουρκία).

Επίσης, δεν διακρίνουμε σε καμία μετοχή σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου και ούτε βέβαια βλέπουμε αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου τείνουν να δεχθούν οι ΚΡΙ, ΣΑΡ και ΚΟΥΕΣ.

Τέλος, ο ΔΤΡ σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο +3% ανακτώντας περίπου τα 2/3 της προηγηθείσας διήμερης διόρθωσης ενώ ο ΓΔ ανακτά περίπου το 1/3. Πράγματι, οι τραπεζικές μετοχές κατά τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ πιο δυνατές από τις μη-τραπεζικές και πιθανόν αυτές, λόγω υφιστάμενης ορμής, θα πρωτοστατήσουν στην επαναφορά του ΓΔ σε νέο υψηλό έτους άνω των 712 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.

 

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text