Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, να ανακτήσει τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, να ανακτήσει τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση διότι η άνοδος του ΓΔ είναι αναιμική (+0,60%, στις 701 μονάδες στις 3.00 μμ) και ο τζίρος μέτριος (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), ενώ εμείς θα περιμέναμε κάτι καλύτερο, ιδίως από τις εδώ και 3-4 εβδομάδες εν ναρκώσει μη-τραπεζικές μετοχές.

Τα αισιόδοξα-bullish συναισθήματά μας θα αναπτερωθούν αν ο ΓΔ ξεπεράσει όχι μόνον τις 700 μονάδες αλλά και την κυλιόμενη κορυφή του Β των 707 μονάδων. Αλλά δεν θα ενοχληθούμε καθόλου από μια πολυήμερη διακύμανση του ΓΔ στο εύρος μεταξύ των 700 μονάδων (ψυχολογικό επίπεδο) και των 680 μονάδων (επίπεδο όπου συγκλίνουν οι ΕΚΜΟ30, ΑΚΜΟ200 και μέση τιμή 30ήμερου εύρους).

Θα ανησυχήσουμε μόνον αν ο ΓΔ χάσει τις αναφερθείσες 680 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Όπως φαίνεται, ο ΓΔ προσπαθεί να κάνει μια στάση για να παγιώσει τα μεγάλα +20% κέρδη του πρώτου διμήνου 2019, οπότε, δεν έχουμε λόγους για να μειώσουμε την μετοχική μας έκθεση που φτάνει στο 97%.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα ανοδικό με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να σημειώνουν άνοδο και το 1/3 πτώση ενώ δυο μετοχές, οι τραπεζικές ΑΛΦΑ και ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης, ούτε σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης, αλλά ούτε και υπάρχει κάποια μετοχή που να πετυχαίνει αυτή τη στιγμή νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση είναι ανάπαυλας ή σταθεροποίησης.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων - υψηλών τριμήνου : διακρίνουμε τις ΕΕΕ, ΟΛΘ και ΚΡΙ, προσέχουμε την τελευταία.

Αντίθετα, μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων – χαμηλών διμήνου : διακρίνουμε τις, ΙΚΤΙΝ  και ΩΤΟΕΛ. Τον ΙΚΤΙΝ τον αγοράσαμε προ μηνός και τώρα κάμπτεται επικίνδυνα αλλά δεν θα τον πουλήσουμε, λόγω πολύ καλών θεμελιακών στοιχείων, ακόμη κι αν σπάσει καθοδικά την στήριξη – χαμηλό διμήνου των 4.64 ευρώ διότι έχει δημοσιεύσει εξαιρετικά θεμελιακά στοιχεία. Θα τον πουλήσουμε με συστημικό σήμα εξόδου του ΓΔ.

Θα επανέλθουμε αύριο γύρω στις 4.00 μμ.

 

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text