Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Σύννεφα στη γερμανική οικονομία: Υποβαθμίζει την πρόβλεψη για το ΑΕΠ, υποχωρεί η βιομηχανική παραγωγή

Σύννεφα στη γερμανική οικονομία: Υποβαθμίζει την πρόβλεψη για το ΑΕΠ, υποχωρεί η βιομηχανική παραγωγή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σύννεφα στη γερμανική οικονομία: Υποβαθμίζει την πρόβλεψη για το ΑΕΠ, υποχωρεί η βιομηχανική παραγωγή

Η Handelsblatt αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε μειώσει τις προοπτικές εσωτερικής ανάπτυξης σε 0,8% για το 2019, η δεύτερη μείωση σε λιγότερο από δύο μήνες

Σε δεύτερη μείωση της πρόβλεψης για το ΑΕΠ, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt που επικαλείται σχετικό έγγραφο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Handelsblatt αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε μειώσει τις προοπτικές εσωτερικής ανάπτυξης σε 0,8% για το 2019, η δεύτερη μείωση σε λιγότερο από δύο μήνες. Το Ιανουάριο η γερμανική κυβέρνηση είχε περικόψει την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του 2019 στο 1% από το 1,8% της αρχικής εκτίμησης .Μια εξασθενημένη παγκόσμια οικονομία, που κινδυνεύει από την κλιμάκωση των παγκόσμιων εμπορικών συγκρούσεων, και οι πολιτικοί παράγοντες, όπως το Brexit και τα οικονομικά της Ιταλίας, ήταν λόγοι για την οικονομική επιβράδυνση αναφέρει κυβερνητικό έγγραφο, που επικαλείται η Handelsblatt.

Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής

Κατά 0,8% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και ενώ οι προβλέψεις της αγοράς εκτιμούσαν ότι θα καταγράψει άνοδο 0,5%, .

Η παραγωγή αυτοκινήτων μειώθηκε κατά 9,2% τον μήνα, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία από το υπουργείο Οικονομίας.

Οι εποχικά διορθωμένες εξαγωγές ήταν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο - σε σύγκριση με πρόβλεψη 0,5% συρρίκνωση - ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι το εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε στα 18,5 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τα απροσδόκητα αδύναμα στοιχεία δείχνουν ότι η γερμανική οικονομία είναι πιθανό να παρουσιάσει πενιχρή μόνο ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο.

Πηγή:www.protothema.gr


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text