Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από 10ήμερη οριζόντια διακύμανση πέριξ των 700 μονάδων, ο ΓΔ προχωρά σήμερα δυνατά προς νέο υψηλό έτους 2019

Μετά από 10ήμερη οριζόντια διακύμανση πέριξ των 700 μονάδων, ο ΓΔ προχωρά σήμερα δυνατά προς νέο υψηλό έτους 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ευνοϊκά προς τους longs κινείται σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει νέα υψηλά έτους με ικανοποιητική άνοδο +1,00% (στις 717 μονάδες, στις 2.45 μμ) με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης σε νέα υψηλά ή πολύ κοντά σε υψηλά έτους τους διεθνείς δείκτες.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ μετά από 10ήμερη κίνηση μεταξύ της κορυφής Κ και του πυθμένα Β, κατορθώνει σήμερα να διασπάσει το άνω όριο Κ πετυχαίνοντας νέα υψηλά έτους 2019 και ενισχύοντας έτσι την ανοδική τάση.

Διατηρούμε λοιπόν την αισιοδοξία μας προσδοκώντας προσέγγιση των 750 μονάδων. Η αισιοδοξία μας θα μετριασθεί μόνον αν ο ΓΔ διορθώσει άμεσα άσχημα διασπώντας καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα – ΧΚ10 ημερών των 696 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ είναι ήδη σχεδόν πλήρως αγορασμένο και δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Αν ήταν υποαγορασμένο με μετοχική έκθεση κάτω του 30% επί του κεφαλαίου του, θα ενίσχυσε σήμερα οριακά στο 40% αγοράζοντας μετοχές που θα φανούν παρακάτω.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 6/7 των μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/7 ενώ 6 μετοχές, οι ΕΤΕ, ΑΤΤ, ΠΕΙΡ, ΑΒΑΞ, ΙΑΣΩ και ΠΛΑΚΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : Παρά του ότι ο ΓΔ σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους, καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει με την άνοδό της σε συνδυασμό με τους όγκους της.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης εδραζόμενης σε πολλαπλές ισουψείς κορυφές δίνει μόνον η ΜΙΓ.

Τέτοιου είδους σήματα αγορών τείνουν να δώσουν οι, ΑΒΑΞ, ΠΛΑΚΡ, ΑΛΦΑ, ΚΡΙ, ΟΤΕ και ΜΟΗ. Προσέχουμε την ΚΡΙ.

Καμία μετοχή δεν τείνει να δώσει σήμερα σήματα πωλήσεων με την αντίστροφη σηματοδότηση.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν οι, ΜΙΓ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, ΦΡΛΚ, ΙΝΤΚΑ και ΕΕΕ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους γι αυτές διακινούν σήμερα οι μέτριας και χαμηλής εμπορευσιμότητας, ΓΡΙΒ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΙΑΣΩ, ΚΡΙ και ΠΛΑΚΡ, όλες με όγκους συσσώρευσης. (Ενδεχομένως διανομών η ΙΝΤΚΑ αν κλείσει αρνητικά).

ΠΛΑΚΡ : ξεκινάμε από σήμερα να παρακολουθούμε την ΠΛΑΚΡ (Πλαστικά Κρήτης) καθώς αρχίζει να ξεπερνά την απαιτούμενη από εμάς εμπορευσιμότητα (μέσο-ελάχιστο ημερήσιο τζίρο άνω των 10.000 ευρώ). Σήμερα διακινεί περίπου 230.000 ευρώ μέχρις στιγμής προσεγγίζοντας τον στροφέα των 11,30 ευρώ (τρέχουσα τιμή 11).

Οι τράπεζες συνεχίζουν το ξέφρενο ράλι τους με τον  ΔΤΡ να προσεγγίζει τις 600 μονάδες από 370 προ ενάμιση μηνός. Δεν ξέρουμε που και πότε θα γίνει η βίαιη καθοδική αναστροφή.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text