Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Χρυσωρυχείο για τη Ρωσία οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Χρυσωρυχείο για τη Ρωσία οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χρυσωρυχείο για τη Ρωσία οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

H Ρωσία αύξησε τις πωλήσεις πετρελαίου στις ΗΠΑ εξαιτίας των κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, έως τις 150.000 βαρέλια ημερησίως, αναφέρεται στην έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ, ΙΕΑ).

Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πωλήσεις πετρελαίου από τη Βενεζουέλα προσφέρουν τη δυνατότητα σε άλλους εξαγωγείς πετρελαίου να καλύψουν τις πιθανές ελλείψεις, αναφέρει ο ΔΟΕ στην έκθεσή του.

«Αυτή την στιγμή η Βενεζουέλα προμηθεύει με περίπου 400 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως την Κίνα και την Ινδία. Παράλληλα, μερικοί άλλοι προμηθευτές έχουν ήδη αξιοποιήσει τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Βενεζουέλα. Η Ρωσία, αξιοποιώντας τη δυνατότητα αυτήν εξαιτίας των κυρώσεων, αύξησε τις πωλήσεις πετρελαίου στις ΗΠΑ έως τις 150.000 βαρέλια ημερησίως» γράφουν οι αναλυτές του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας στην έκθεσή τους.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΟΕ, με την αυξανόμενη ζήτηση σε πετρέλαιο και την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ, στην αγορά πετρελαίου αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2019 ένα μικρό πλεόνασμα, αλλά στη συνέχεια, στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αναμένεται ένα έλλειμμα της τάξεως των 500.000 βαρελιών ημερησίως.

Στις 28 Ιανουαρίου οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις κατά της πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά στοιχεία, οι πωλήσεις πετρελαίου από τη Βενεζουέλα προς τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι βασικός αγοραστής του, έπεσαν αισθητά.

Έτσι, στο διάστημα από 4 έως 10 Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ εισήγαγαν 117.000 βαρέλια ημερησίως έναντι των 587.000 βαρελιών που εισήγαγαν ημερησίως στο διάστημα από 21 έως 27 Ιανουαρίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν επιβληθούν οι αμερικανικές κυρώσεις.

Πηγή: www.taNea.gr

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text