Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Νέες επενδύσεις ετοιμάζει η Motor Oil

Νέες επενδύσεις ετοιμάζει η Motor Oil

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέες επενδύσεις ετοιμάζει η Motor Oil

Νέα μεγάλη επένδυση στα διυλιστήρια τον Μάιο. Ανακοινώσεις σε δύο μήνες, σύμφωνα με τα όσα είπε η διοίκηση στο conference call των αναλυτών. Τα ιστορικά ρεκόρ σε πωλήσεις, παραγωγή και η μείωση του χρέους.

Μετά τα νέα ρεκόρ στα οικονομικά της αποτελέσματα, η Motor Oil ΜΟΗ +0,96% συνεχίζει υφιστάμενες αλλά προχωρά και σε νέες επενδύσεις.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια του χθεσινού conference call της διοίκησης προς τους αναλυτές, στο διοικητικό συμβούλιο του Μαΐου θα παρουσιαστούν τα μηχανολογικά σχέδια για τη νέα μεγάλη επένδυση στα διυλιστήρια της Κορίνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Τζαννετάκης εξήγησε στους αναλυτές πως πρόκειται για μία επένδυση μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και αφορά τα ελαφρά αποστάγματα, την υψηλότερη ποιότητα των βενζινών.

Οι πωλήσεις της εταιρείας, όπως υποστήριξε η διοίκηση, έσπασαν κάθε ρεκόρ, με το 2018 να αγγίζουν τα 14,4 εκατ. μετρικούς τόνους από 13,9 εκατ. Ιστορικά επίπεδα κατέγραψε και η παραγωγή στα 13,8 εκατ. μετρικούς τόνους. Άλλη μία θετική επίδοση είναι το χαμηλότερο καθαρό χρέος, το οποίο υπολογίζεται σε μόλις 250 εκατ. για τον όμιλο και σε 8 εκατ. ευρώ για τη μητρική εταιρεία.

Επιπλέον, τα διυλιστήρια της Κορίνθου παραμένουν πιστά στη μερισματική τους πολιτική προς τους μετόχους, με ποσό της τάξης των 144 εκατ. ευρώ, ήτοι 1,3 ευρώ ανά μετοχή, με προμέρισμα για τη χρήση του 2018 ύψους 0,35 ευρώ ανά μετοχή.

Η Μotor Οil, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, δίνει μεγάλη σημασία στην ταχύτερη μεταφορά προϊόντων. Αυτό εξηγεί τις επενδύσεις με το σιδηροδρομικό δίκτυο, την απόκτηση των αποθηκών της Revoil στην Καβάλα και τη δραστηριοποίηση θυγατρικών του ομίλου στα Βαλκάνια. Ο όμιλος επενδύει περί τα 10 εκατ. ευρώ στις αποθήκες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και επένδυση για την επέκταση του διυλιστηρίου, ώστε να εκφορτώνουν άμεσα τα πλοία.

Πηγή:www.euro2day.gr

Διαβάσαμε... (σημαντικές ειδήσεις της ημέρας)

Συγκεντρωτικές ειδήσεις εισηγμένων εταιριών

Ημερολόγιο της οικονομίας και της αγοράς

Οι αποδόσεις των Χαρτοφυλακίων του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

Πώς να εγγραφείτε συνδρομητής


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text