Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να πετύχει σήμερα (Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019), νέα υψηλά έτους άνω του πρόσφατου των 725 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να πετύχει σήμερα (Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019), νέα υψηλά έτους άνω του πρόσφατου των 725 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική θεωρούμε την μέχρις στιγμής (2.45 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,30% (στις 718 μονάδες) τείνει να φτάσει και ξεπεράσει το προ τετραημέρου υψηλό έτους των 725 μονάδων που πριν δυο ώρες είχε προσεγγίσει παρά 2,5 μονάδες. Ο σημερινός τζίρος είναι μέτριος (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται πλευρικά χωρίς κανένας χωρίς κανένας από αυτούς (εκτός σήμερα του DAX) να έχει δεχθεί σήματα πωλήσεων από βραχυχρόνιους τασικούς δείκτες (που έτσι κι αλλιώς είναι αναξιόπιστοι).

Ο ΓΔ προς το παρόν βρίσκεται σε καθαρά bullish θέση, μεταξύ του κυλιόμενου πυθμένα Ι και της κυλιόμενης κορυφής Κ, και πολύ κοντά στο υψηλό έτους.

Η ανοδικότητα του ΓΔ θα μετριασθεί αν διασπασθεί καθοδικά η βραχυχρόνια στήριξη του πυθμένα Ι ενώ θα εγερθούν πιθανότητες καθοδικής αναστροφής της επικρατούσας ανοδικής τάσης αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά την στήριξη των 696 μονάδων του σημαντικού  πυθμένα Β, όπου σε λίγες μέρες θα συγκλίνει ο ΕΚΜΟ30 και το κυλιόμενο stop loss μας του Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών που τώρα βρίσκεται ακόμα στις 667 μονάδες.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 696 μονάδες, εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι και πλήρως αγορασμένοι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι ανοδικό με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ δυο μετοχές, οι ΑΤΤ και ΕΛΧΑ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΕΛΧΑ που καταγράφει μεγάλη άνοδο +5% με ικανοποιητικό όγκο 90 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής δίδοντας σήμα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση πολλαπλών περίπου ισουψών κορυφών.

Νέα υψηλά σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ και ΙΝΤΚΑ και νέα χαμηλά καμία μετοχή.

Πολύ κοντά σε έγκυρες αντιστάσεις που εύκολα μπορούν να διασπασθούν ανοδικά και να προκύψουν τασικά σήματα ενίσχυσης θέσεων, βρίσκονται οι, ΟΤΕ, ΚΡΙ, ΜΠΕΛΑ και ΠΛΑΙΣ. Σε αντίστροφη θέση, λίγο πάνω από στήριξη που κινδυνεύει από καθοδική διάσπαση, βρίσκεται μόνον ο ΙΚΤΙΝ.


Μεγάλους όγκους, που χαρακτηρίζονται συσσωρεύσεις αφού συνοδεύονται από αύξηση τιμής μετοχής, διακινούν σήμερα οι, ΟΤΕ, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΧΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text