Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Βραχυχρόνια αδυναμία δείχνει σήμερα (Παρ, 22.3.2019) η αγορά με τον ΓΔ να σχηματίζει τοπική διπλή κατερχόμενη κορυφή πάνω από τις 710 μονάδες

Βραχυχρόνια αδυναμία δείχνει σήμερα (Παρ, 22.3.2019) η αγορά με τον ΓΔ να σχηματίζει τοπική διπλή κατερχόμενη κορυφή πάνω από τις 710 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας πτοεί ιδιαίτερα η σημερινή διόρθωση της αγοράς διότι η πτώση του ΓΔ δεν είναι μεγάλη (-0,80%, στις 712 μονάδες, στις 3.50 μμ), ο τζίρος είναι μέτριος (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και η θέση του ΓΔ βρίσκεται σε bullish περιοχή, κοντύτερα στο υψηλό 15 ημερών παρά προς το χαμηλό 15 ημέρων, που σημαίνει ότι σήμερα βιώνουμε μια διόρθωση εν μέσω ανοδικής αγοράς. Εξ άλλου, οι διεθνείς δείκτες δεν είναι ευθυγραμμισμένοι : οι μεν ευρωπαϊκοί  κινούνται κοντά στα χαμηλά 20 ημερών και οι αμερικανικοί κοντά στα υψηλά ιδίου διαστήματος.

Θα ανησυχήσουμε εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 710 μονάδες (που είναι η μέση τιμή μεταξύ της κορυφής Ρ – υψηλού 15 ημερών των 725 μονάδων και του πυθμένα Α – χαμηλού 15 ημερών των 696 μονάδων), ενώ θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον πυθμένα  των 696 μονάδων που σε λίγες μέρες θα καταστεί Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών – το κύριο stop loss μας.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 710 μονάδες, δεν θα υπάρχει για εμάς κανένας λόγος ανησυχίας εκτός από το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκοί δείκτες δείχνουν κάποια σημάδια αδυναμίας πλησιάζοντας το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό κλείσιμο και το 1/3 θετικό ενώ τρεις μετοχές, οι τραπεζικές ΕΤΕ, ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΙΚΤΙΝ και ΕΛΧΑ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους καλύτερες του 3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει με την άνοδο και τους όγκους της ώστε να την ονομάσουμε μετοχή της ημέρας.

Σήματα αγορών δίνουν σήμερα οι, ΚΡΙ και ΟΤΕ επιβεβαιώνοντας ήπιες ανοδικές διασπάσεις  έγκυρων αντιστάσεων – υψηλού τριμήνου που έγιναν πριν λίγες μέρες. Αντίθετα, σήματα πώλησης με αντίστροφη σηματοδότηση δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή, γεγονός που δείχνει ότι διάγουμε ανοδική αγορά παρά την σημερινή πτώση.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών όπως τα παραπάνω οι, ΠΛΑΙΣ και ΙΑΣΩ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνει να δώσει μόνον ο ΤΙΤΚ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ, ΚΡΙ, ΟΤΕ και ΜΛΣ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ και ΑΤΤ. Οι τρεις πρώτοι μεγάλοι όγκοι έχουν μέχρις στιγμής χαρακτήρα συσσωρεύσεων και ο τελευταίος είναι ασαφής καθώς η μετοχή ΑΤΤ διαγράφει διφορούμενο ημερήσιο κηροπήγιο του τύπου διάττοντα.

Οδηγός της σημερινής πτώσης είναι οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -3% , στις 555 μονάδες. Για να δώσει σήμα εξόδου ο ΔΤΡ θα πρέπει να διασπάσει καθοδικά το κυλιόμενο χαμηλο 20 ημερών που βρίσκεται στις 530 μονάδες (-7,20% από το χθεσινό κλείσιμο).

Θα επανέλθουμε την Τρίτη κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text