Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 28.3.2019) η πλευρική κίνηση του ΓΔ λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 28.3.2019) η πλευρική κίνηση του ΓΔ λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Καθόλου άσχημη από διαγραμματική άποψη δεν ήταν η σημερινή παράσταση του ΓΔ ο οποίος έκλεισε με απειροελάχιστη μεταβολή -0,01% (στις 713 μονάδες) με μέτριο τζίρο , 48 εκατ, και με επίσης μικρές μεταβολές στους ξένους δείκτες που διαγράφουν από αρχές έτους παρόμοια πορεία με του ΓΔ (τριανταήμερη παγίωση μετά από ισχυρή 60ήμερη άνοδο).

Αυτή τη στιγμή οι βραχυχρόνιοι δείκτες τάσης του ΓΔ, όπως ο Macd και ο 4 days range, φέρουν bearish ενδείξεις αλλά οι πολύ πιο αξιόπιστοι μεσοχρόνιοι, όπως ο ΕΚΜΟ30 και ο κανόνας 4 εβδομάδων και οι μακροχρόνιοι όπως ο ΑΚΜΟ200 και ο ΕΚΜΟ(15-80) φέρουν θετικές. Η εν λόγω συσχέτιση σημαίνει ότι διερχόμαστε μεσοβραχυχρόνια διόρθωση ή παγίωση εν μέσω κύριας ανοδικής τάσης.

Η γενική τάση θα γίνει πλήρως ανοδική εάν και οι αναφερθέντες βραχυχρόνιοι δείκτες γυρίσουν ανοδικοί πράγμα που θα γίνει αν ο ΓΔ ξεπεράσει τις δύο κυλιόμενες κορυφές του Ν και Ρ των 718 και 725 μονάδων αντίστοιχα. Αντίθετα, η κατάσταση θα χειροτερέψει αν ο ΓΔ συνεχίσει την από 15νθημέρου διόρθωσή του και κλείσει κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα Β – χαμηλό 10ημέρου των 708 μονάδων.

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 29/3/2019

Το σχεδόν πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 708 μονάδων.

Μετοχές

Ενώ ο ΓΔ έκλεισε σήμερα ουδέτερος χωρίς μεταβολή, το πλάτος της αγοράς ήταν πτωτικό με τα 2/3 των μετοχών να κλείνουν με πτώση και το 1/3 με άνοδο ενώ 2 μετοχές, οι ΑΒΑΞ και ΙΝΛΟΤ, έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να έκλεισε με άνοδο άνω του +3%.

Καμία μετοχή δεν έδωσε σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου, αντίθετα, μετά από πολλές εβδομάδες βρέθηκε μια μετοχή, η δευτερευούσης σημασίας ΩΤΟΕΛ, που έδωσε σήματα πώλησης με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης – χαμηλού τριμήνου.

Τα παραπάνω σήματα αγορών τείνουν να δώσουν οι, ΕΛΛ, ΜΠΕΛΑ, ΙΚΤΙΝ και ΙΑΣΩ ενώ τα αντίστροφα σήματα πωλήσεων  τείνει να δώσει μόνον ο ΤΙΤΚ.

Νέα υψηλά έτους πέτυχαν σήμερα οι, ΕΥΡΩΒ, ΓΡΙΒ, ΜΛΣ και ΟΤΕ και νέα χαμηλά έτους η ΩΤΟΕΛ. Η σχέση 4 προς 1 δείχνει ότι η γενική τάση είναι ανοδική όπου εμείς οι trend followers αποφεύγουμε να πουλήσουμε μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text