Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Νηρέας – Σελόντα: Ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης των μονάδων

Νηρέας – Σελόντα: Ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης των μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νηρέας – Σελόντα: Ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης των μονάδων

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των Νηρέα και Σελόντα, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που δόθηκαν στην DG Comp.

Η πώληση εκκολαπτηρίων που παράγουν 50 εκατ. τεμαχίων γόνου, ιχθυοτροφείων δυναμικότητας 10.000 τόνων μαζί με τα σχετικά συσκευαστήρια ίδιας δυναμικότητας, καθώς και η μεταφορά στον αγοραστή της τεχνογνωσίας στα προγράμματα έρευνας και αναπαραγωγής των Νηρεύς και Σελόντα αποτελούν τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στη DG Comp προκειμένου να αποκτηθεί ο έλεγχος των δύο εταιρειών από τις Amerra – Mubadala, να προχωρήσει η τριπλή συνένωση με την Andromeda (σ.σ. υπό τον έλεγχο της Mubadala) και να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος παραγωγός μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας στην Ευρώπη.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν ήδη κληθεί να πραγματοποιήσουν, κατά το χρόνο που θα επιλέξουν, επισκέψεις στις μονάδες για το οποίες ενδιαφέρονται, ενώ μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το VDR (virtual data room) του διαγωνισμού, όπου και θα αναρτηθούν τα σχετικά, εμπιστευτικού χαρακτήρα, έγγραφα και συμβάσεις.

Όπως έγκαιρα έχει αναφέρει το Capital.gr., τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία (εκκολαπτήρια, ιχθυοτροφεία, συσκευαστήρια) των δύο εταιρειών έχουν ομαδοποιηθεί σε clusters, επί των οποίων θα γίνει η επιλογή από τους υποψήφιους αγοραστές. Οι υποψήφιοι αγοραστές δύνανται να επιλέξουν εκείνοι τον συνδυασμό ιχθυοτροφείων, συσκευαστηρίων και εκκολαπτηρίων που θα αγοράσουν, υπό την προϋπόθεση ότι καλύπτονται τα όρια παραγωγικής δυναμικότητας σε τόνους ιχθύων και σε τεμάχια γόνου που έχουν συμφωνηθεί με τη DG Comp.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ενδιαφέρον έχει επιδείξει ικανοποιητικός αριθμός υποψήφιων αγοραστών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ελληνικές εταιρείες – ανταγωνιστές των Νηρέα και Σελόντα, αλλά και διεθνείς όμιλοι. Υπενθυμίζεται πως τα assets των δύο εταιρειών θα πουληθούν σε έναν ή δύο αγοραστές και όχι περισσότερους. Το προς πώληση μέγεθος εξασφαλίζει στον αγοραστή ότι θα αποκτήσει σχεδόν άμεσα μια εν λειτουργία παραγωγική δραστηριότητα που θα πολλαπλασιάσει το μέγεθος και τα μερίδιά του.

Όλες οι πλευρές που εμπλέκονται με το διαγωνισμό πώλησης επισημαίνουν πως στόχος είναι το deal συνολικά, ήτοι και το closing της συναλλαγής να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού, αποδεσμεύοντας τις τράπεζες από το 79,62% της Σελόντα και το 74,34% της Νηρεύς και από τα δάνειά τους, κάτι που θα ενεργοποιήσει και τις υποχρεωτικές δημόσιες προτάσεις προς τους μετόχους μειοψηφίας των δύο εταιρειών.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί, η καταρχήν συμφωνία για την εκποίηση των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων θα έχει συναφθεί και εγκριθεί από την DG Comp μέχρι την 20/6/2019. Ομάδα στελεχών της Lazard έχει αναλάβει το έργο του Monitoring trustee για λογαριασμό των ευρωπαϊκών αρχών.

Η Επιτροπή Συνένωσης και ο νέος CEO

Την ίδια στιγμή, έχει συγκροτηθεί μια "Επιτροπή Συνένωσης" αποτελούμενη από στελέχη των Νηρέα, Σελόντα και Ανδρομέδα προκειμένου να συντονιστεί και υλοποιηθεί το απαιτητικό έργο της λειτουργικής ενοποίησης των τριών εταιρειών. Ήδη "τρέχουν" operational projects με στόχο το νέο σχήμα να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα την επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης του μεγάλου deal στις ιχθυοκαλλιέργειες. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία εύρεσης και πρόσληψης του νέου CEO που θα τεθεί επικεφαλής του ενοποιημένου ομίλου.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text