Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά συνεχίζει απτόητη και σήμερα (Τρίτη, 2 Απριλίου 2019), το εκπληκτικό τρίμηνο μέχρις στιγμής ράλι της προς τις 750 μονάδες του ΓΔ

Η αγορά συνεχίζει απτόητη και σήμερα (Τρίτη, 2 Απριλίου 2019), το εκπληκτικό τρίμηνο μέχρις στιγμής ράλι της προς τις 750 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει νέα άνοδο +0,80% (στις 747 μονάδες, στις 2.45 μμ) με καλό τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια του κόσμου να σημειώνουν επίσης νέα υψηλά έτους 2019 ή να τα πλησιάζουν.

Στο γράφημα φαίνεται η φετινή μεγαλειώδης πορεία του ΓΔ. Σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς έχουμε ήδη λάβει σήματα αγορών από το σύστημά μας και είμαστε ήδη αγορασμένοι οπότε δεν μας μένει παρά να προσέχουμε τα κυλιόμενα stop loss μας που ακολουθούν κατά πόδας τις ανερχόμενες τιμές. Σε 5-6 μέρες το κύριο stop loss μας, το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών του ΓΔ, θα έχει ανέβει στις 708 μονάδες (πυθμένα Ι) που σημαίνει ότι εάν τυχόν ο ΓΔ αναστραφεί βιαίως και τον διασπάσει καθοδικά, τότε θα αναγκασθούμε να κλείσουμε τις long θέσεις μας.

Προς το παρόν παρακολουθούμε το ράλι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 97% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις).

Μετοχές

Ανοδικό είναι και σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε να κινούνται ανοδικά και το ¼ πτωτικά αλλά μόνον μια μετοχή, η ΓΕΚΤ, πετυχαίνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% ενώ καμία δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -1%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις σχηματισμών συνέχισης δίνουν σήμερα οι ΓΕΚΤ και ΠΕΙΡ.

Έτοιμες να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι, ΑΛΦΑ, ΑΒΑΞ, ΕΥΔΑΠ, ΙΚΤΙΝ και ΜΠΕΛΑ. Προσέχουμε ιδιαίτερα τις δυο τελευταίες τις οποίες αν διασπούσαν την αντίστασή τους θα αγοράζαμε αλλά με μειωμένη ένταση εφόσον είμασταν υποαγορασμένοι με μετοχική έκθεση κάτω του 50%.  (Υπό αυτές τις προυποθέσεις μικρής μετοχικής έκθεσης θα μπορούσαμε να αγοράσουμε μερικώς και ΜΥΤΙΛ ή ΙΚΤΙΝ που σήμερα αγοράζονται με μεγάλους όγκους).

Η τάση είναι καθαρά ανοδική με καμία μετοχή να σημειώνει σήμερα νέα χαμηλά τριμήνου και με 11 μετοχές (τις ΓΕΚΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΤΕ, ΕΧΑΕ, ΕΥΡΩΒ, ΚΡΙ, ΓΡΙΒ, ΜΥΤΙΛ, ΑΝΕΜΟ ΕΛΛΑΚΤ και ΟΠΑΠ), να σημειώνουν νέα υψηλά έτους.

Συσσωρεύσεις (μεγάλους όγκους με άνοδο τιμής) διακρίνουμε σήμερα σε ΜΥΤΙΛ και ΙΚΤΙΝ, ενώ διανομές (μεγάλους όγκους με πτώση τιμής) δεν διακρίνουμε σε καμία μετοχή.

Ο Δείκτης Τραπεζών σήμερα αισίως διασπά ανοδικά το στρογγυλό επίπεδο των 600 μονάδων. Θα μπορούσε να φτάσει εντός του τρέχοντος έτους και στις προ 12μήνου 1050 μονάδες αλλά έτσι και διορθώσει τώρα ή λίγο αργότερα, οι ζημιές θα είναι βαρύτατες λόγω πολύ μεγάλης διακυμανσιμότητας που έχουν οι τραπεζικές μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text