Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Απόλυτο Σύστημα | Γιατί θα ανέβει περαιτέρω η τιμή του Γ. Δείκτη στο επόμενο διάστημα; (3/4/2019)

Γιατί θα ανέβει περαιτέρω η τιμή του Γ. Δείκτη στο επόμενο διάστημα; (3/4/2019)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

(Καθημερινό σχόλιο - Έκδοση για μη συνδρομητές των σελίδων)

Κατά το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να αναμένουμε, με αρκετά υψηλό βαθμό βεβαιότητας:

α) Την αξιολόγηση της χώρας από την S&P. Αναμένεται ότι θα είναι θετική και ότι θα αναβαθμίσει την αξιολόγηση της χώρας κατά τουλάχιστον μία βαθμίδα, στο ΒΒ-, βαθμίδα που ανήκει στην κατηγορία “Speculative”, καλύτερη από το “Highly Speculative” που βρίσκεται σήμερα η χώρα. Αυτό είναι πολύ θετικό, αφού θα επιτρέψει και σε άλλες κατηγορίες θεσμικών επενδυτών να τοποθετηθούν σε ελληνικά αξιόγραφα.

β) Εκμεταλλευόμενη την αξιολόγηση από την S&P, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρξει μία μικρή έκδοση διετούς ή τριετούς ομολόγου, ύψους 2,0 έως 2,5 δισεκατομμυρίων.

γ) Η Κυβέρνηση θα επιδιώξει να εξοφλήσει τις οφειλές της χώρας προς το ΔΝΤ. Αυτό θα γίνει για το “εσωτερικό ακροατήριο” εν όψει εκλογών, πλην όμως θα αναφερθεί με θετικό σχολιασμό και στο διεθνή Τύπο.

δ) Θα πραγματοποιηθούν οι Ευρωεκλογές οι οποίες -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- θα αναδείξουν τη ΝΔ ως πρώτο κόμμα.

ε) Θα ολοκληρωθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιριών για το 2018 και θα έχουν υπάρξει σημαντικές προβλέψεις για την εξέλιξη των μεγεθών για το 2019. Αναμένουμε αύξηση των κερδών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% για το 2018 και μεγαλύτερο του 12% για το 2019.

ε) (Αρκετά πιθανό, αλλά όχι σε υψηλό βαθμό βεβαιότητας) Θα υπάρξει κατάληξη για το είδος του μηχανισμού που θα επιλεγεί για το χειρισμό των “κόκκινων δανείων” των τραπεζών.

Πιθανά αρνητικά στοιχεία:

α) Στις 24/4/2019, θα ανακοινωθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η τελική επιμέτρηση του ΑΕΠ κατά το 2018. Συχνά υπάρχουν αποκλίσεις σε σχέση με τις ανακοινώσεις του Φεβρουαρίου. Εάν η τελική επιμέτρηση του ΑΕΠ είναι κάτω του 1,9%, αυτό θα προκαλέσει σημαντικές αρνητικές εντυπώσεις.

β) Την 1/5/2019, θα ανακοινωθεί ο δείκτης PMI του μηνός Απριλίου. Εάν ο δείκτης καταδείξει υποχώρηση (προς το παρόν βρίσκεται στα υψηλότερα σημεία των τελευταίων 12 μηνών), αυτό θα αποτελέσει μία ακόμη ένδειξη για ενδεχόμενη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε σήμερα, τα παραπάνω θα συμβούν στο επόμενο δίμηνο και θα επιδράσουν στη χρηματιστηριακή αγορά. Κατά την άποψή μας, με δεδομένη και τη θετική δυναμική που έχει αναπτυχθεί, τα παραπάνω μπορούν να στηρίξουν την άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς σε ακόμη ψηλότερα επίπεδα.

 

Άνοδο 0,80% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου κλείνοντας στις 749,40 μονάδες. Η συνολική αξία των συναλλαγών, έφθασε τα 58,66 εκατομμύρια ευρώ. Η καθαρή αξία των συναλλαγών ήταν 53,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα "πακέτα συναλλαγών έφθασαν τα 5,17 εκατομμύρια. Ο μέσος όρος 20 συνεδριάσεων έφθασε τα 46,6 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο μέσος όρος 200 ημερών ήταν 37,1 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γενικός Δείκτης ξεπερασε, κατά την σημερινή συνεδρίαση ξεπέρασε τις 750 μονάδες, αλλά έκλεισε μια ανάσα πριν από αυτές κλείνοντας κόντα στο υψηλό της ημέρας (751,08). Το κλίμα της σημερινής συνεδρίασης τροφοδοτήθηκε από την έκθεση των διεθνών οίκων και από το "πράσινο φώς" ποου αναμένεται να πάρει η χώρα στο Eurogroup της Παρασκευής για την δόση των 970 εκατομμυριών.

Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 681,19 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 0,11 μονάδες την ημέρα.Ο Γενικός Δείκτης, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα, βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ-200 και η απόσταση μεταξύ τους είναι 9,10%. Οι ενδείξεις του Απόλυτου Συστήματος, μας διατηρούν "Εντός Αγορές" σε όλες τις παραλλαγές έκτός από τους "Εξομαλυντές" 3 και 5 ημερών.

Το εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο του απόλυτο συστήματος σημείωσε άνοδο κατά 1,71% .

Δείτε τη σημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Χαρτοφυλακίου του Απόλυτου Συστήματος (εμφανίζεται μόνον στους συνδρομητές)

Δείτε τη σημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Χαρτοφυλακίου Σταθερών Μηνιαίων Καταβολών (εμφανίζεται μόνον στους συνδρομητές)

 

Δείτε τις αποδόσεις των εκπαιδευτικών χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr.


Δείτε το διάγραμμα σε link

 

Από τα (μπλε) links στο κάτω μέρος του πίνακα, δείτε τα σήματα των πράξεων και την εφαρμογή των παραλλαγών του "απόλυτου συστήματος" στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

 

Άνοδο 3,80% σημείωσε ο Τράπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 615,03 μονάδες. Ο Κίνητός μέρος όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 579,82 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 1,36 μονάδες την ημέρα. Ο ΔΤΡ βρίσκεται πάνω από τον ΚΜΟ-200 και η απόσταση τους είναι 5,73% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ). Οι ενδείξεις του Απόλυτου Σύστηματός, διατηρούν τα σήμα τους και έδωσαν σήμα "Εντός Αγοράς" και στο "Φίλτρο 2 ημερών", ΚΜΟ200-Φ2,Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text